Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
garnalentempura

Weekendproject: garnalentempura

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Maak met deze stap-voor-stap masterclass het perfecte knapperige tempurabeslag voor je garnalen. Als dit niet de perfecte weekendsnack is, weten wij het ook niet meer...

Bereidingstijd: ca. 25 min.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 12 grote rauwe garnalen
  • arachideolie – om te bakken
  • 200 ml mineraalwater met koolzuur – gekoeld
  • 90 g bloem
  • 30 g maizena
  • 1 snufje bakpoeder

Voor de dipsaus:

  • 4 el rijstwijn
  • 4 el sojasaus
  • ½ tl rietsuiker
  • 1 stukje gember – geschild en fijngehakt (voor 1 tl)
  • ½ rode peper – fijngehakt

Alles in huis? Aan de slag, we gaan garnalentempura maken!

1. Pel de garnalen voorzichtig en laat hierbij het staarteinde heel.

2. Snijd de rug van elke garnaal voorzichtig in.

3. Verwijder de darm. Leg de garnalen op keukenpapier en dep ze droog. Roer de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.

garnalentempura

4. Vul een wok of een pan tot maximaal 1/3 met de olie en verhit. Schenk het mineraalwater in een kom.

5. Voeg geleidelijk de bloem, de maizena en het bakpoeder toe en klop vluchtig door.

6. Wentel de garnalen in het beslag. Test de hitte van de olie.

garnalentempura 2

7. Laat de garnalen voorzichtig in porties van 3 of 4 stuks in de olie zakken. Bak niet te veel garnalen tegelij k. Bak 2-3 minuten goudbruin

8. Neem de garnalen uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de dipsaus.

garnalentempura 3

Per portie: ca. 439 kcal
29 g eiwit | 16 g vet | 37 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Foto’s: David Munns Styling: Mike Cutting Foodstyling: Janine Ratcliffe

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!