
Bereidingstijd: ca. 25 min.
Lees verder na de advertentie
Ingrediënten voor 2 personen:
- 12 grote rauwe garnalen
- arachideolie – om te bakken
- 200 ml mineraalwater met koolzuur – gekoeld
- 90 g bloem
- 30 g maizena
- 1 snufje bakpoeder
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Voor de dipsaus:
- 4 el rijstwijn
- 4 el sojasaus
- ½ tl rietsuiker
- 1 stukje gember – geschild en fijngehakt (voor 1 tl)
- ½ rode peper – fijngehakt
Alles in huis? Aan de slag, we gaan garnalentempura maken!
1. Pel de garnalen voorzichtig en laat hierbij het staarteinde heel.
2. Snijd de rug van elke garnaal voorzichtig in.
3. Verwijder de darm. Leg de garnalen op keukenpapier en dep ze droog. Roer de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
4. Vul een wok of een pan tot maximaal 1/3 met de olie en verhit. Schenk het mineraalwater in een kom.
5. Voeg geleidelijk de bloem, de maizena en het bakpoeder toe en klop vluchtig door.
6. Wentel de garnalen in het beslag. Test de hitte van de olie.
7. Laat de garnalen voorzichtig in porties van 3 of 4 stuks in de olie zakken. Bak niet te veel garnalen tegelij k. Bak 2-3 minuten goudbruin
8. Neem de garnalen uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de dipsaus.
Per portie: ca. 439 kcal
29 g eiwit | 16 g vet | 37 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Foto’s: David Munns Styling: Mike Cutting Foodstyling: Janine Ratcliffe
Onze tips

Kerntemperatuur kip: zo check je of hij gaar is zonder te snijden

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.