Advertentie
Bereidingstijd: ca. 25 min.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 12 grote rauwe garnalen
- arachideolie – om te bakken
- 200 ml mineraalwater met koolzuur – gekoeld
- 90 g bloem
- 30 g maizena
- 1 snufje bakpoeder
Voor de dipsaus:
- 4 el rijstwijn
- 4 el sojasaus
- ½ tl rietsuiker
- 1 stukje gember – geschild en fijngehakt (voor 1 tl)
- ½ rode peper – fijngehakt
Alles in huis? Aan de slag, we gaan garnalentempura maken!
1. Pel de garnalen voorzichtig en laat hierbij het staarteinde heel.
2. Snijd de rug van elke garnaal voorzichtig in.
3. Verwijder de darm. Leg de garnalen op keukenpapier en dep ze droog. Roer de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
4. Vul een wok of een pan tot maximaal 1/3 met de olie en verhit. Schenk het mineraalwater in een kom.
5. Voeg geleidelijk de bloem, de maizena en het bakpoeder toe en klop vluchtig door.
6. Wentel de garnalen in het beslag. Test de hitte van de olie.
7. Laat de garnalen voorzichtig in porties van 3 of 4 stuks in de olie zakken. Bak niet te veel garnalen tegelij k. Bak 2-3 minuten goudbruin
8. Neem de garnalen uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de dipsaus.
Per portie: ca. 439 kcal
29 g eiwit | 16 g vet | 37 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Foto’s: David Munns Styling: Mike Cutting Foodstyling: Janine Ratcliffe
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.