Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
halve avocado bewaren

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

Profielfoto van
BasBas Erkens

De liefhebbers weten er alles van: een halve avocado bewaren is een flinke uitdaging. Binnen de kortste keren is de vrucht bruin geworden en zet je jouw tanden er liever niet meer in. Gelukkig is er een hele eenvoudige truc waardoor jij langer van het groene goud kan genieten.

Lees verder na de advertentie

Halve avocado bewaren

Eerder vertelden we je al hoe je kunt controleren of je avocado rijp is en hoe je bij een te harde avocado ervoor kunt zorgen dat hij sneller rijp is. Het komt echter regelmatig voor dat je na het opensnijden van je avocado niet de hele vrucht gebruikt en dus een halve avocado moet bewaren.

Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Avocado bewaren

Een diepvrieszakje, vershoudfolie en zelfs speciale avocadodoosjes: we hebben het allemaal geprobeerd, maar deze hulpmiddelen zijn helaas niet zo effectief en de vrucht zal ook nog eens snel bruin worden. Bijna hadden we de hoop opgegeven. Tenminste, tot deze hack om je avocado te bewaren – letterlijk – boven water kwam!

Wil je een halve avocado bewaren? Volg dan onderstaande stappen. Zo kun je genoeg avocado’s inslaan om te bewaren, ook wanneer ze nog hard zijn!

Lees verder na de advertentie

  1. Zorg dat je de helft mét de pit overhoudt;
  2. Pak vervolgens een plastic potje of bakje en doe er een laagje water in. Leg de vrucht met de snijkant naar beneden in het water en doe de deksel op het potje;
  3. Zet in de koelkast. Je kunt hem nu zo’n 24 uur hierin bewaren;
  4. Dep hem voor gebruik nog even droog met keukenpapier en de kleur, smaak en textuur van je favoriete lekkernij is nog precies zoals je had gehoopt.
halve avocado bewaren

Lees verder na de advertentie

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!