Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Lamsschouder opbinden

Zo bind je een lamschouder op

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

In Foodies april vind je een heerlijk recept voor lamsschouder, maar hoe kun je deze het beste opbinden? En waarom bind je een lamsschouder op? Als je het trucje eenmaal doorhebt kan het niet missen. Hieronder lees je in 6 stappen hoe je een lamsschouder kunt opbinden. Om jullie een nog duidelijker beeld te geven, doen we het even voor in een video!

Waarom bind je een lamsschouder op?

Wanneer je een lamsschouder koopt bij de slager is het meestal een grote lap vlees. Als je deze lamsschouder gaat garen zonder hem op de binden, wordt hij snel droog en gaat er veel sap verloren. Dat wil je natuurlijk niet: je gerecht is veel lekkerder als het vlees van binnen nog rozig en sappig is. Om die reden is het opbinden van een lamsschouder de beste manier. Ook is het lekker om hem goed te kruiden. Smaken die het best bij lam passen zijn: verse tijm, rozemarijn, salie en knoflook. Bij het opbinden van de lamsschouder rol je deze smaken als het ware in het vlees. Do we have to say more?

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je slagerstouw nodig om de lamsschouder op te binden. Knip stukken slagerstouw van ongeveer 40 cm lang. Hoeveel verticale stukken slagerstouw je gebruikt, hangt af van de grootte van je lamsschouder. Wij gebruikten 5 verticale stukken en 1 langer stuk om het lam horizontaal op te binden.

Hoe moet je een lamsschouder opbinden?

  1. Leg het eerste stuk slagerstouw verticaal op het aanrecht en leg de lamsschouder horizontaal op het slagerstouw.
  2. Pak nu elk uiteinde van het touw vast met één hand en breng omhoog.
  3. Wikkel het bovenste touw om de wijsvinger waarmee je het onderste touw vast hebt. Draai de wijsvinger om het onderste touw heen zodat de lus naar boven wijst. Doe het uiteinde van het bovenste touw door de lus.
  4. Trek dit strak aan en knip de lange uiteindes af.
  5. Herhaal dit proces totdat er genoeg slagerstouw verticaal om de lamsschouder zit.
  6. Knip nu een langer stuk slagerstouw af van ongeveer 50 cm en bind dit touw horizontaal vast over de andere stukken touw. Trek ook dit goed aan zodat het lam strak is opgebonden. Knip als laatste nog de uiteindes af.

Bekijk de video over het opbinden van een lamsschouder hieronder:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Foodies (@foodiesmagazine)

Lastig? Deze methode is foolproof

Lijkt dit je lastig? Gelukkig bestaat er ook nog een andere oplossing, namelijk een rolladenet. Dit is een grote rol met een gevlochten net en het makkelijke hieraan is dat je alleen de uiteindes hoeft dicht te knopen. Foolproof dus! Wil jij een rolladenet bestellen? Dat kan hier.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!