
Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken
Help, het kerstdiner staat bijna voor de deur. Krijg je alleen al stress van het kiezen van het kerstmenu? Ben je bang dat de recepten niet gaan lukken? Geen nood! Met deze keukentools wordt jouw kerst een makkie.
Lees verder na de advertentie
Maak deze kerst gemakkelijk
Een uitgebreid driegangenmenu op tafel zetten kan met kerst best een uitdaging zijn. Boodschappen op tijd in huis, goed timen tijdens het koken en dan hopen dat iedereen het lekker vindt. Met de juiste keukentools kun je het jezelf gelukkig wel een stukje makkelijker maken. Met schitterend bestek, handige pannen en een professionele espressomachine van WMF kookten wij een feestelijk kerstmenu.
Wil je gelijk alle recepten ontdekken? Je vindt ze onderaan dit artikel allemaal!




Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Feestelijk bestek
Voordat je de keuken in duikt, is het handig om alvast de tafel te dekken. Zo krijg jij daar in ieder geval geen stress van tijdens het koken én kunnen je gasten vast aanschuiven zodra ze binnendruppelen.
Naast dat je graag lekkere kerstgerechten op tafel wilt zetten, wil het oog ook wat. Zeker met kerst is het leuk om wat meer aandacht aan de aankleding te besteden. Dat klinkt misschien als veel werk, maar met een paar simpele items maak je de tafel al gauw heel feestelijk.
Neem een linnen tafelkleed, koop een aantal mooie dinerkaarsen en kleed de tafel verder aan met dennen- of eucalyptustakjes, wat minikerstballen of een mooie slinger. Ook met chique borden en servies maak je de kersttafel al erg sfeervol.

“Het bestek heeft een prachtige glans en een mooi reliëf, dat zorgt voor een super feestelijke uitstraling. Zo ziet de tafel er meteen op-en-top kerstig uit.”
Deze kerst gebruikten daarom wij het Sitello bestek van WMF, dat verkrijgbaar is in goudkleurig (Gold) en zwartglanzend (Midnight). Naast dat het er heel feestelijk uit ziet is het bestek krasbestendig, gaat het jarenlang mee én blijven de met de hand geslepen messen langdurig scherp. De 30-delige set bestaat uit zes vorken, lepels, messen, koffielepels en gebaksvorkjes. Ideaal om een driegangen kerstdiner mee te eten dus!
Het voorgerecht de briochetoast met champignonpaté bijvoorbeeld, krijgt met het bestek erbij een nóg chiquer tintje:

Briochetoast met champignonpaté
Paté, maar dan vega? Nou en of! Met dit recept maak je paté van paddenstoelen. En geloof ons, dat is verrassend lekker!
Gebruiksvriendelijke én stijlvolle pannen
Voor het kerstdiner heb je vaak meerdere pannen tegelijk op het vuur staan. En als je dan even niet op let, zijn de pijnboompitjes zwart, koekt de soep aan of is de saus te ver ingekookt. Om dit te voorkomen zijn fijne pannen een handige hulp. De Fusiontec Mineral Pro pannen van WMF bijvoorbeeld.

“Je kan elk gerecht tackelen met deze veelzijdige pannenset.”
Deze pannen zijn gemaakt van twintig natuurlijke mineralen die versmolten zijn met staal. Dit zorgt voor een extreem hard, krasbestendig en glad oppervlak dat jaren lang mee gaat. Je kunt er dus prima in roeren met een metalen lepel, zonder krassen te krijgen. Het materiaal geleid de warmte goed, waardoor je heel gelijkmatig kunt bakken.
De pannensets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder chic zwart en rose quartz. Speciaal voor kerst kozen wij de eucalyptus kleurige variant (Eucalyptus Haze). Bovendien hebben de pannen een stijlvol ontwerp én metallic glans, waardoor ze goed op de kersttafel passen. Dus heb je een soep of saus gemaakt? Zet de pan gewoon op tafel en serveer vanuit daar! De pannenset bestaat uit verschillende onderdelen. Willem gebruikte de steelpan om een heerlijke mierikswortelroomsaus in te koken, die hij serveerde bij een zalmtournedos:

Gegrilde zalmtournedos met mierikswortelroomsaus
Zalm tournedos is een stuk zalm dat in de vorm van een stuk ossenhaas wordt gesneden, of zoals hier: opgerold. Met de mierikswortelroomsaus erbij zet je zo een chic hoofdgerecht op tafel.
Meer weten over handige tools voor in de keuken?
Espresso zetten als een echte barista
Wil je de avond lekker afsluiten? Eindig het kerstdiner dan met een heerlijk dessert én.. een vers kopje koffie. Om echt indruk te maken op je gasten, zet je die met een professionele espressomachine. De WMF Espresso Pro bijvoorbeeld, is een compacte, stijlvolle machine waarmee je in een handomdraai een verse espresso zet. Net als een echte barista, maar dan gewoon bij je thuis.
Met de WMF Espresso Pro zet je in slechts een paar stappen een verse espresso net als een echte barista. Heerlijk als afsluiter van het kerstdiner, of om in de à la minute tiramisu te verwerken.



Met zo’n vers kopje koffie kun je bovendien de lekkerste kersttoetjes maken. We gingen voor een snelle tiramisu, met mascarpone en lange vingers overgoten met een espresso én met crispy chocoladeschotsen erin gestoken.

À la minute tiramisu met crispy chocolade
Met tiramisu scoor je gegarandeerd punten. Deze variant zet je à la minute op tafel en maak je extra lekker met flinterdunne, knapperige chocoladeschotsen.
Driegangen kerstmenu
Wil jij nou ook aan de slag met zo’n heerlijk driegangenmenu? Bekijk dan gauw deze die recepten op een rij.
En zoek je nog meer kerstinspiratie? In Het Grote Kerstnummer vind je nog veel meer voorgerechten, hoofdgerechten én nagerechten.

Briochetoast met champignonpaté
Paté, maar dan vega? Nou en of! Met dit recept maak je paté van paddenstoelen. En geloof ons, dat is verrassend lekker!

Gegrilde zalmtournedos met mierikswortelroomsaus
Zalm tournedos is een stuk zalm dat in de vorm van een stuk ossenhaas wordt gesneden, of zoals hier: opgerold. Met de mierikswortelroomsaus erbij zet je zo een chic hoofdgerecht op tafel.

À la minute tiramisu met crispy chocolade
Met tiramisu scoor je gegarandeerd punten. Deze variant zet je à la minute op tafel en maak je extra lekker met flinterdunne, knapperige chocoladeschotsen.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Onze tips

Kerstmenu van Donna Hay

Eenvoudig kerstmenu van Miljuschka

Kerstmenu van Mari Maris

Het ultieme kerstmenu van Jamie Oliver

Kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



