Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

In samenwerking met WMF
Profielfoto van
AnneAnne Mebelder

Help, het kerstdiner staat bijna voor de deur. Krijg je alleen al stress van het kiezen van het kerstmenu? Ben je bang dat de recepten niet gaan lukken? Geen nood! Met deze keukentools wordt jouw kerst een makkie.

Lees verder na de advertentie

Maak deze kerst gemakkelijk

Een uitgebreid driegangenmenu op tafel zetten kan met kerst best een uitdaging zijn. Boodschappen op tijd in huis, goed timen tijdens het koken en dan hopen dat iedereen het lekker vindt. Met de juiste keukentools kun je het jezelf gelukkig wel een stukje makkelijker maken. Met schitterend bestek, handige pannen en een professionele espressomachine van WMF kookten wij een feestelijk kerstmenu.

Tip

Wil je gelijk alle recepten ontdekken? Je vindt ze onderaan dit artikel allemaal!

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Feestelijk bestek

Voordat je de keuken in duikt, is het handig om alvast de tafel te dekken. Zo krijg jij daar in ieder geval geen stress van tijdens het koken én kunnen je gasten vast aanschuiven zodra ze binnendruppelen.

Naast dat je graag lekkere kerstgerechten op tafel wilt zetten, wil het oog ook wat. Zeker met kerst is het leuk om wat meer aandacht aan de aankleding te besteden. Dat klinkt misschien als veel werk, maar met een paar simpele items maak je de tafel al gauw heel feestelijk.

Neem een linnen tafelkleed, koop een aantal mooie dinerkaarsen en kleed de tafel verder aan met dennen- of eucalyptustakjes, wat minikerstballen of een mooie slinger. Ook met chique borden en servies maak je de kersttafel al erg sfeervol.

Onze styliste over het Sitello bestek van WMF:

“Het bestek heeft een prachtige glans en een mooi reliëf, dat zorgt voor een super feestelijke uitstraling. Zo ziet de tafel er meteen op-en-top kerstig uit.”

Deze kerst gebruikten daarom wij het Sitello bestek van WMF, dat verkrijgbaar is in goudkleurig (Gold) en zwartglanzend (Midnight). Naast dat het er heel feestelijk uit ziet is het bestek krasbestendig, gaat het jarenlang mee én blijven de met de hand geslepen messen langdurig scherp. De 30-delige set bestaat uit zes vorken, lepels, messen, koffielepels en gebaksvorkjes. Ideaal om een driegangen kerstdiner mee te eten dus!

Het voorgerecht de briochetoast met champignonpaté bijvoorbeeld, krijgt met het bestek erbij een nóg chiquer tintje:

briochetoast met champignonpaté

Briochetoast met champignonpaté

Paté, maar dan vega? Nou en of! Met dit recept maak je paté van paddenstoelen. En geloof ons, dat is verrassend lekker!

Naar het recept

Gebruiksvriendelijke én stijlvolle pannen

Voor het kerstdiner heb je vaak meerdere pannen tegelijk op het vuur staan. En als je dan even niet op let, zijn de pijnboompitjes zwart, koekt de soep aan of is de saus te ver ingekookt. Om dit te voorkomen zijn fijne pannen een handige hulp. De Fusiontec Mineral Pro pannen van WMF bijvoorbeeld.

Chef Willem over de veelzijdige pannenset van WMF:

“Je kan elk gerecht tackelen met deze veelzijdige pannenset.”

Deze pannen zijn gemaakt van twintig natuurlijke mineralen die versmolten zijn met staal. Dit zorgt voor een extreem hard, krasbestendig en glad oppervlak dat jaren lang mee gaat. Je kunt er dus prima in roeren met een metalen lepel, zonder krassen te krijgen. Het materiaal geleid de warmte goed, waardoor je heel gelijkmatig kunt bakken.

De pannensets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder chic zwart en rose quartz. Speciaal voor kerst kozen wij de eucalyptus kleurige variant (Eucalyptus Haze). Bovendien hebben de pannen een stijlvol ontwerp én metallic glans, waardoor ze goed op de kersttafel passen. Dus heb je een soep of saus gemaakt? Zet de pan gewoon op tafel en serveer vanuit daar! De pannenset bestaat uit verschillende onderdelen. Willem gebruikte de steelpan om een heerlijke mierikswortelroomsaus in te koken, die hij serveerde bij een zalmtournedos:

Gegrilde zalmtournedos met mierikswortelroomsaus

Gegrilde zalmtournedos met mierikswortelroomsaus

Zalm tournedos is een stuk zalm dat in de vorm van een stuk ossenhaas wordt gesneden, of zoals hier: opgerold. Met de mierikswortelroomsaus erbij zet je zo een chic hoofdgerecht op tafel.

Naar het recept

Meer weten over handige tools voor in de keuken?

E-mailadres
Ontvang het miniboekje en elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Espresso zetten als een echte barista

Wil je de avond lekker afsluiten? Eindig het kerstdiner dan met een heerlijk dessert én.. een vers kopje koffie. Om echt indruk te maken op je gasten, zet je die met een professionele espressomachine. De WMF Espresso Pro bijvoorbeeld, is een compacte, stijlvolle machine waarmee je in een handomdraai een verse espresso zet. Net als een echte barista, maar dan gewoon bij je thuis.

Anne over de WMF Espresso Pro:

Met de WMF Espresso Pro zet je in slechts een paar stappen een verse espresso net als een echte barista. Heerlijk als afsluiter van het kerstdiner, of om in de à la minute tiramisu te verwerken.

Met zo’n vers kopje koffie kun je bovendien de lekkerste kersttoetjes maken. We gingen voor een snelle tiramisu, met mascarpone en lange vingers overgoten met een espresso én met crispy chocoladeschotsen erin gestoken.

a la minute tiramisu crispy choco

À la minute tiramisu met crispy chocolade

Met tiramisu scoor je gegarandeerd punten. Deze variant zet je à la minute op tafel en maak je extra lekker met flinterdunne, knapperige chocoladeschotsen.

Naar het recept

Driegangen kerstmenu

Wil jij nou ook aan de slag met zo’n heerlijk driegangenmenu? Bekijk dan gauw deze die recepten op een rij.

En zoek je nog meer kerstinspiratie? In Het Grote Kerstnummer vind je nog veel meer voorgerechten, hoofdgerechten én nagerechten.

briochetoast met champignonpaté

Briochetoast met champignonpaté

Paté, maar dan vega? Nou en of! Met dit recept maak je paté van paddenstoelen. En geloof ons, dat is verrassend lekker!

Naar het recept
Gegrilde zalmtournedos met mierikswortelroomsaus

Gegrilde zalmtournedos met mierikswortelroomsaus

Zalm tournedos is een stuk zalm dat in de vorm van een stuk ossenhaas wordt gesneden, of zoals hier: opgerold. Met de mierikswortelroomsaus erbij zet je zo een chic hoofdgerecht op tafel.

Naar het recept
a la minute tiramisu crispy choco

À la minute tiramisu met crispy chocolade

Met tiramisu scoor je gegarandeerd punten. Deze variant zet je à la minute op tafel en maak je extra lekker met flinterdunne, knapperige chocoladeschotsen.

Naar het recept

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!