Advertentie
Tomaten bewaren
Op de fruitschaal, in de koelkast of op een andere donkere en koele plek: waar kan je tomaten het beste bewaren? Wij leggen het je graag uit! Het kan namelijk best lastig zijn wat nou de juiste plek om je groente en fruit in topconditie te houden. Daarom vertellen wij je waar jij jouw tomaten het beste kunt bewaren en specifiek welke plek een echte no go is. Lees dus maar snel verder!
Ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
In de koelkast?
In de supermarkt liggen de tomaten bij het groente en fruit in de schappen. Ze worden dus buiten de koeling bewaard. Toch doen veel mensen dit thuis anders en leggen ze hun trosje tomaten in de koeling. Is dat de juiste plek? Zeker niet! Het beste kan je tomaten buiten de koeling bewaren. Volgens het Voedingscentrum drogen tomaten in de koeling uit en wordt de smaak aangetast. Daarbij beschadigt het velletje door de kou en hierdoor bederven ze sneller. Bewaar je tomaten dus nooit in de koelkast! Dit tast de kleur, smaak en textuur aan.
Hoelang tomaten bewaren?
Heb je je weleens afgevraagd waarom je tomaten nergens naar smaken? Als je ze in de koelkast bewaart, is de mysterie opgelost. Zelfs de lekkerste, zongerijpte tomaten veranderen in de koelkast namelijk in geur- en smaakloze exemplaren en dat is natuurlijk heel erg zonde. Verse tomaten bederven niet snel en ze rijpen na de oogst nog even na. Bewaar ze op een schaal op het aanrecht, op die manier komen ze het beste tot hun recht. Let er wel op dat je ze niet op een schaal met ander groenten en fruit. Tomaten produceren namelijk het stofje ethyleen waardoor andere groenten en fruit sneller kunnen bederven.
Lees ook:
Groenten bewaren: zo houd je groenten langer fris
Dit zijn de lekkerste recepten met tomaat
Deze culinaire steden in Europa mag je niet missen
Onze tips
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel: wat is gezonder?
Pompoensoorten: dit zijn de verschillen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.