
Ingrediënten voor 6 personen:
Lees verder na de advertentie
- 250 ml melk
- ½ ui
- 1 laurierblad
- 3 peperkorrels
- 50 g + extra boter
- 5 el bloem
- 1 bosje platte peterselie – fijngehakt
- 1 tl dijonmosterd
- 1 eidooier
- 200 g zachte geitenkaas – verbrokkeld
- 25 g + extra parmezaan – geraspt
- 6 eiwitten
- 200 ml slagroom
- 6 ramekins – ca. 200 ml inhoud
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Alles in huis? Aan de slag, we gaan zelf soufflés maken!

1. We gaan beginnen met zelf soufflés maken! Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Breng in een pannetje de melk met de ui, het laurierblad en de peperkorrels tot net aan de kook. Neem van het vuur.
2. Smelt 50 g boter in een andere pan en roer de bloem erdoorheen. Bak al roerend een paar minuten tot een dikke, gladde roux.

3. Zeef de nog warme melk en klop hem beetje bij beetje met een garde door de roux tot een glad beslag. Breng aan de kook en kook al roerend 2 minuten tot het beslag indikt. Laat een beetje afkoelen.
4. Roer de peterselie, de mosterd, de eidooier, de geitenkaas en royaal zout en peper door het beslag.

5. Vet de ramekins in met boter en bestrooi ze aan de binnenkant met parmezaan. Keer ze om en laat overtollige parmezaan eruit vallen.
6. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.

7. Roer een lepel stijfgeklopt eiwit door het beslag om het los te maken. Schep met een grote lepel het overige eiwit er voorzichtig doorheen om het beslag luchtig te houden.
8. Verdeel het beslag met een lepel over de ramekins en veeg de randen van de ramekins even schoon als er beslag op zit. Bak de soufflés in ca. 15 minuten in de oven gaar. Laat ze iets afkoelen en neem ze uit de ramekins. Bewaar ze nu eventueel afgedekt met vershoudfolie in de koelkast of in de diepvries tot je ze wilt gebruiken.

9. Verwarm om de soufflés af te bakken de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Laat ze als ze uit de diepvries komen eerst helemaal ontdooien. Zet de soufflés op mini ovenschaaltjes om ze te serveren. Schenk 2 el slagroom over elke soufflé en bestrooi met parmezaan. Bak ze ca. 15 minuten in de oven goudbruin tot ze iets gerezen zijn en de kaas bubbelt (bak ze ca. 10 minuten als ze niet eerst uit de koelkast of diepvries komen).
Per souffé: ca. 477 kcal
17 g eiwit | 38 g vet | 16 g koolhydraten
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Janine Ratcliffe Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.



