
Ingrediënten voor 6 personen:
Lees verder na de advertentie
- 250 ml melk
- ½ ui
- 1 laurierblad
- 3 peperkorrels
- 50 g + extra boter
- 5 el bloem
- 1 bosje platte peterselie – fijngehakt
- 1 tl dijonmosterd
- 1 eidooier
- 200 g zachte geitenkaas – verbrokkeld
- 25 g + extra parmezaan – geraspt
- 6 eiwitten
- 200 ml slagroom
- 6 ramekins – ca. 200 ml inhoud
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Alles in huis? Aan de slag, we gaan zelf soufflés maken!
1. We gaan beginnen met zelf soufflés maken! Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Breng in een pannetje de melk met de ui, het laurierblad en de peperkorrels tot net aan de kook. Neem van het vuur.
2. Smelt 50 g boter in een andere pan en roer de bloem erdoorheen. Bak al roerend een paar minuten tot een dikke, gladde roux.
3. Zeef de nog warme melk en klop hem beetje bij beetje met een garde door de roux tot een glad beslag. Breng aan de kook en kook al roerend 2 minuten tot het beslag indikt. Laat een beetje afkoelen.
4. Roer de peterselie, de mosterd, de eidooier, de geitenkaas en royaal zout en peper door het beslag.
5. Vet de ramekins in met boter en bestrooi ze aan de binnenkant met parmezaan. Keer ze om en laat overtollige parmezaan eruit vallen.
6. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
7. Roer een lepel stijfgeklopt eiwit door het beslag om het los te maken. Schep met een grote lepel het overige eiwit er voorzichtig doorheen om het beslag luchtig te houden.
8. Verdeel het beslag met een lepel over de ramekins en veeg de randen van de ramekins even schoon als er beslag op zit. Bak de soufflés in ca. 15 minuten in de oven gaar. Laat ze iets afkoelen en neem ze uit de ramekins. Bewaar ze nu eventueel afgedekt met vershoudfolie in de koelkast of in de diepvries tot je ze wilt gebruiken.
9. Verwarm om de soufflés af te bakken de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Laat ze als ze uit de diepvries komen eerst helemaal ontdooien. Zet de soufflés op mini ovenschaaltjes om ze te serveren. Schenk 2 el slagroom over elke soufflé en bestrooi met parmezaan. Bak ze ca. 15 minuten in de oven goudbruin tot ze iets gerezen zijn en de kaas bubbelt (bak ze ca. 10 minuten als ze niet eerst uit de koelkast of diepvries komen).
Per souffé: ca. 477 kcal
17 g eiwit | 38 g vet | 16 g koolhydraten
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Janine Ratcliffe Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.