
Het scherpste deel van een peper
Lees verder na de advertentie
Over het algemeen kun je uitgaan van de regel: hoe kleiner een peper, hoe scherper hij is. De kleine rawit is bijvoorbeeld een stuk scherper dan een grote chilipeper. Door een stukje te proeven van de rauwe peper krijg je van te voren een beeld van de scherpte en weet je of je meer of minder moet gebruiken. De zaadlijsten zijn het scherpste onderdeel van de peper, niet het vruchtvlees of de pitjes.
Houd rekening met de kooktijd
Ook de kooktijd is iets om rekening mee te houden. Krijgt de peper lang de tijd om mee te koken, dan zal het gerecht een stuk scherper zijn dan wanneer de peper maar kort meetrekt. Op zoek naar heet, heter, heetst? De scherpere soorten pepers kun je het best bij de Aziatische toko zoeken.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”

Picanha grillen als een pro? Zó doe je dat op de BBQ of kamado
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.