Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Zo beoordeel je de scherpte van een peper

Zo beoordeel je de scherpte van een peper

Advertentie

Soms valt een gerecht veel te scherp uit en soms is het weer niet pittig genoeg. Vervelend! Om dat in het vervolg te voorkomen vertellen we je hoe je de scherpte van een peper kunt beoordelen. Scheelt slappe hap of juist vlammen in je mond

Het scherpste deel van een peper

Over het algemeen kun je uitgaan van de regel: hoe kleiner een peper, hoe scherper hij is. De kleine rawit is bijvoorbeeld een stuk scherper dan een grote chilipeper. Door een stukje te proeven van de rauwe peper krijg je van te voren een beeld van de scherpte en weet je of je meer of minder moet gebruiken. De zaadlijsten zijn het scherpste onderdeel van de peper, niet het vruchtvlees of de pitjes.

Houd rekening met de kooktijd

Ook de kooktijd is iets om rekening mee te houden. Krijgt de peper lang de tijd om mee te koken, dan zal het gerecht een stuk scherper zijn dan wanneer de peper maar kort meetrekt. Op zoek naar heet, heter, heetst? De scherpere soorten pepers kun je het best bij de Aziatische toko zoeken.

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!