Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Deze producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Zo kun je jouw koelkast het beste indelen en personaliseren

In samenwerking met Samsung
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Eten en drinken blijft langer goed als je het op de juiste manier bewaart. Maar hoe doe je dat? Door je koelkast op de juiste manier in te de delen! Wij leggen je uit hoe je dit het beste doet en hoe je met het #YouMake concept van Samsung jouw ideale koelkast samenstelt.

Koelkast indelen

Door je koelkast slim in te delen, kun je alles makkelijk vinden en blijven je producten ook nog eens langer goed. Een win-win situatie dus! Maar wat is de beste manier om je koelkast in te delen? Welke producten kun je het beste op welke plek neerzetten en wat is de juiste temperatuur? Volgens het Voedingscentrum blijft eten het langst houdbaar wanneer de koelkast op 4 graden °C staat. Bij deze temperatuur groeien bacteriën niet snel en blijven je producten lekker koel. Maar wist je dat niet elke plek in de koelkast even koud is? Zo is het onderin en achterin de koelkast kouder dan bovenin en voorin. Daarom is het verstandig om na te denken welk product je waar een plekje geeft.

Koelkastdeur

De meest warme plek in je koelkast is de koelkastdeur. De deur zit namelijk het verst weg van het koelelement. Daarnaast open je deur regelmatig om wat in je koelkast te zetten of er juist uit te halen. Het openen en sluiten van de koelkast zorgt voor een warme luchtstroom waardoor de producten in de deur minder goed op temperatuur blijven. Zet daarom de minst bederfelijke producten in je koelkastdeur. Denk aan boter, sauzen of geopende pakken sap. Zuivel zoals melk en yoghurt worden ook vaak in de koelkastdeur bewaart. Bewaar deze zuivelproducten bij voorkeur onderin je koelkastdeur, daar is het relatief het koelst.

Koelkast indelen: planken

Wie denkt dat er tussen de planken in de koelkast geen verschil zit, heeft het mis. Bij je koelkast slim indelen hoort ook het slim indelen van de planken. Ook hierbij geldt: bovenin is het warmer dan onderin. Zet daarom op de onderste planken de producten die het meest bederfelijk zijn. De onderste plank, net boven de groentelade, is de koelste en beste plek om vlees, vis en andere rauwe producten te bewaren. Het is hier ongeveer tussen de 0 en 4 graden °C.

Op de plank erboven is het een stukje warmer. De temperatuur op de middelste planken schommelt tussen de 4 en 6 graden °C. Deze temperatuur is geschikt voor eieren, kaas en de restjes van de dag ervoor. Op de bovenste plank is het relatief het warmst. Bewaar hier producten als broodsalades, jam en andere open potjes. Ook kun je bovenin de koelkast gekoelde dranken bewaren.

koelkast indelen en personaliseren samsung

Groentelade

De groentelade heeft zijn naam niet voor niks. Dit is de plek waar je jouw groente en fruit het beste kunt bewaren. Bewaar hier: bladgroentes, wortels, sperziebonen, brocolli, bloemkool, rauwkost, gesneden groentes, zacht fruit, appels en peren. Het lijkt gemakkelijk om al het fruit en groente maar in de lade te leggen maar pas op. Sommige producten worden in de koelkast niet alleen minder lekker, maar ze kunnen eerder bederven of ze worden ronduit gevaarlijk. In dit artikel vertelt Martina je er alles over: deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren.

Koelkast naar eigen smaak

Nu je precies weet hoe je jouw koelkast het beste kunt indelen, wil je vast ook een persoonlijke touch aan jouw koelkast toevoegen. Bij Samsung zit je dankzij het #YouMake concept zelf aan de ontwerptafel. Kies uit de uitgebreide range aan gekleurde bespoke koelkasten, in verschillende formaten. Kies de koelkast in een stijl die je altijd al hebt gewild en profiteer van een flexibele stijl en ruimte met de Bespoke koelkasten van Samsung. De Bespoke koelkasten zijn in de volgende types verkrijgbaar: 1-deurs vriezer (323 liter), 1-deurs koelkast (387 liter), koel-vriescombinatie (344 liter), koel-vriescombinatie (390 liter) en koel-vriescombinatie (390 liter) met energielabel C. Zoals je misschien zelf al hebt opgemerkt, zijn de koelkasten verkrijgbaar in diverse afmetingen en samenstellingen.

koelkast indelen en personaliseren samsung

Bespoke koelkast: jouw huis, jouw stijl

De Bespoke koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle materialen en kleuren, zodat hij perfect in je keuken past. Een landelijke woonkamer vraagt immers om een andere uitstraling dan een modern interieur. Je kan kiezen uit de volgende kleuren: Satin Skyblue, Clean Black, Black, Mystic Navy, Glam Navy, Clay Beige, Satin Beige, Beige Wood, Cotta Beige, Beige Cream en Awesome Peach. Daarnaast is ook de binnenkant makkelijk aanpasbaar.

Heb je dit weekend extra koelruimte nodig voor een feestje? Met de Bespoke koelkast kun je met één druk op de knop de vriesruimte omzetten in een koelkast, zodat je de ruimte kunt gebruiken zoals jij dat wilt. Combineer en pas koelkasten aan op je levensstijl.

Ontdek alles over de Bespoke koelkast van Samsung

Enthousiast?

Wil jij zelf een Bespoke koelkast aanpassen naar jouw stijl? Dan hebben wij goed nieuws! Tijdelijk ontvang je tot €150 voordeel (geldig van 18 juli t/m 14 augustus 2022) bij aankoop van een Bespoke koelkast. Daarnaast kun je nog veel meer huishoudelijke producten, zoals een stofzuiger maar ook een smartphone of smartwatch, aanpassen naar jouw stijl. Kies je ervoor om meerdere producten tegelijk te kopen, dan scoor je ook nog eens een flinke korting! Tijdens de #YouMake-actie van Samsung krijg korting als je meerdere producten aanschaft (geldig van 4 juli t/m 28 augustus 2022). Je krijg 15 procent voordeel bij aankoop van 2 huishoudelijke producten en wel 20 procent voordeel bij aankoop van 3 huishoudelijke producten.

Ontdek alles over de Bespoke koelkast-actie

Lees ook: 8x gezonde ingrediënten die je altijd in je koelkast zou moeten hebben

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!