Het beste paasbrood van Nederland

Het paasweekend staat voor de deur en wat mag er dan niet ontbreken op de brunchtafel? Juist, een paasbrood. Lekker met een laagje roomboter, plakje kaas of gewoon alleen met het spijs uitgesmeerd op brood. Net zoals het Echte Bakkersgilde ieder jaar in december een oliebollencompetitie organiseert, zo gaat het gilde ook jaarlijks op zoek naar het beste paasbrood van Nederland. Afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbroden insturen en op 23 maart was de grote finale. In totaal werden maar liefst 130 paasbroden gekeurd, en de titel ging dit jaar naar Bakkerij Nijkamp, met winkels in Holten en Zutphen, die de prijs voor de derde keer in ontvangst mocht nemen. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je het brood zelf proeven? Ga dan langs bij een van de winkels of bestel online via echtebakkernijkamp.nl/paasassortiment.

beste paasbrood van Nederland

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ben & Jerry’s deelt uit

Dat wij groot fan zijn van Ben & Jerry’s was je waarschijnlijk niet ontgaan. Goed nieuws voor mede-fans onder ons: vandaag organiseert het ijsmerk na terug van weggeweest weer een free cone day. In de Ben & Jerry’s Scoop shop op de Witte de Withstraat in Rotterdam wordt op maandag 3 april (vandaag dus!) van 14.00 tot 22.00 uur gratis ijs uitgedeeld. Deze jaarlijkse traditie ontstond meer dan 40 jaar geleden, toen de B&J oprichters hun fans wilden bedanken voor hun steun. Ben je dus op 3 april in de buurt van Rotterdam en heb je vanmiddag of vanavond nog een momentje over? Neem dan een vriend, buur of familielid mee en ga genieten van een gratis ijsje.

Recepten van Brenda Kookt in koken & genieten

Ken je Brenda Hoff al? Op haar website Brenda Kookt vind je inspiratie voor alle momenten van de dag. Van doordeweekse maaltijden tot heerlijke toetjes. Altijd makkelijk én met ingrediënten uit het seizoen. Extra leuk: met ingang van april creëert ze iedere maand nieuwe recepten voor koken & genieten magazine! In de nieuwste editie vind je dan ook de eerste gerechten door haar gemaakt. Haal jij hem in huis?

Brenda Kookt

De Librije en Marigold presenteren eigen advocaat

Wat krijg je als je een uniek ei combineert met de allerbeste botanical spirits en receptuur van culinaire topchefs? Een traditionele Hollandse klassieker op zijn allerlekkerst. Marigold – afkomstig van Marigold kippen die voer verrijkt met afrikaantjes krijgen – en De Librije presenteren nu een bijzonder advocaatje in twee smaken: Rumour, rum met botanische kruiden, en Revenge, een zogenaamde genever met kaffir-limoen en citroenschil. Leuk feitje: aan reguliere advocaat wordt vaak kleurstof toegevoegd voor een heldere, diepgele kleur. Echter zijn de eidooiers van Marigold zo krachtig geel, dat hier geen kleurstof voor nodig is. Staat ook nog eens fleurig op de paastafel! Wil je zelf proeven? De advocaat is onder andere te koop in de webshop van De Librije.

Marigold Librije advocaat

Pasen staat voor de deur

Weet jij al wat je op tafel zet tijdens de paasdagen? Of heb je nog een beetje inspiratie nodig? Hier vind je de lekkerste recepten om te bakken, ideeën voor een brunch met bagels, tips en tricks voor de perfecte gevulde eieren en leuke recepten om wafels te bakken. Wij testten alvast voor je wat de beste melkchocolade paaseitjes zijn en welke je dus in huis móet halen. En heb je er wat over? Geen zorgen! Je kunt ook heel goed bakken met paaseitjes! Zo wordt het ongetwijfeld een heerlijk weekend.

Paastaart met witte chocolade

Lees ook: de lekkerste zoete recepten voor Pasen