Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hier haal je de beste oliebollen van Nederland
Bakkerij Nijkamp uit Holten is de winnaar van de jaarlijkse landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde en behoudt daarmee zijn titel. Op zaterdag 7 december konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen insturen en deelnemen aan de keuring die op één dag gehouden werd. De beoordeling werd gedaan door verschillende vakspecialisten, welke zagen dat er steeds meer baktalent komt. Toch staan, voor het tiende jaar op rij, Martin Nijkamp en zijn team bovenaan de lijst van de beste oliebollen van Nederland!
Dit servies van Villeroy & Boch wil je op tafel tijdens de feestdagen
Eén van de mooiste kersttradities is de feestelijke maaltijd die iedereen samenbrengt rond een prachtig gedekte tafel. Het servies van de Toy’s Delight collectie van Villeroy & Boch, met prachtige kerstmotieven in de traditionele kerstkleuren rood, wit en groen, is dit jaar uitgebreid met een La petite Boule! Dit is een unieke ‘borrel bowl’ waarin je niet alleen hapjes kunt presenteren, maar je huis kunt decoreren.
Australische chef-kok Nicole lanceert Nederlands best bekroonde chiliolie
Oud-winnares van Foodies’ Beste Kookclub in Nederland en chef-kok Nicole heeft haar eigen chiliolie assortiment Trouble & Spice opgezet. Wat begon in een thuiskeuken in Schiedam, lanceert haar merk nu in 405 (online) winkels een landelijke samenwerking met Jumbo. De specerijen zijn elk geïnspireerd door een andere wereldkeuken en bieden een manier om je dagelijkse maaltijden een heerlijke twist te geven. Met crispy chiliolies en sambal uit Thailand, China, India en meer, biedt Nicole voor elk gerecht een passende smaak.
Keuringsdienst van waarde ontrafelt geheim van de kerstkalkoen
Op veel kerstmenu’s zie je hem nog vaak voorbijkomen: de goudbruin geroosterde en gevulde kalkoen. Een hele grote vogel, gevuld met van alles en gegaard in de oven. Waarom is juist deze majestueuze verschijning zo vaak de ster van het kerstdiner? In de kerstspecial van KRO-NCRV’s Keuringsdienst van waarde vragen de verslaggevers zich af waar al die kalkoenen rond de feestdagen zo plotseling vandaan komen. Een simpele vraag, maar toch bizarre antwoorden. De kalkoenspecial van Keuringsdienst van waarde is vanavond om 21:40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en te streamen op NPO Start.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips
Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!
Starbucks introduceert deze nieuwe smaak
Nét geopend: een nieuwe blikviswinkel in Nederland
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.