Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
bakken met kardemom: Dutch baby met peer en kardemom

5x bakken met kardemom

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Voor wie het heeft gemist: 5 Ingrediënten Mediterraan van Jamie Oliver is uit in Nederland! In een exclusief interview vertelt Jamie alles over zijn nieuwe boek, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en of er een vervolg komt…

Bakken met kardemom

Voor ons even geen citroentaartjes of frisse cheesecakes: dit najaar snakken we naar kruidige baksels die je een warm gevoel geven. We gaan bakken met kardemom!

Wil je eerst meer weten over kardemom? Lees dan de blog wat is kardemom en wat kun je ermee?

Begin je dag met deze heerlijke pannenkoek uit de oven. Hierdoor wordt hij mega-luchtig. Samen met de peer is dit smullen geblazen.

Dutch baby met peer en kardemom

Vernoemd naar de donkere dagen in New York is deze taart ongeveer het beste wat chocolade je ooit gaat bieden. Met drie (ja, drie!) lagen cake ga je heel veel harten veroveren. Dit is bakken met kardemom op zijn best! Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet…

Brooklyn black-outtaart

Perfect voor bij je high tea of als je hoge ogen wilt gooien bij de rest van het gezin. Wedden dat iedereen deze heerlijke rolletjes wil proberen? Duik snel de keuken in!

Abrikozen-pistacherolletjes

Deze bessentaart met crumble is alles waar je zin in hebt op een koude, natte dag. Trek dat natte pak uit, hijs jezelf in je joggingpak en nestel op de bank met crumblepie! Hou je van crumbles? Bekijk eens dit heerlijke lijstje!

Bessen-crumblepie

5. Semlor

Haal met dit recept een stukje Zweden in huis. Semlor is een typisch Zweeds koffiebroodje dat je moet bakken met kardemom. Doe ons er nog maar eentje! Lekker voor een zondags ontbijtje (op bed), of voor bij de koffie natuurlijk.

bakken met kardemom: semlor fika

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!