Advertentie
Al 15 jaar lang inspireren we jou met de lekkerste recepten. Maar welk Foodiesgerecht staat er bij jullie lezers nu regelmatig op tafel? En welk recept kun je inmiddels dromen? Wij vroegen het jou en kregen heel veel inzendingen. En tadaa, hier zijn ze dan: jullie favo Foodiesrecepten van de afgelopen vijftien jaar.
Een tijd terug vroegen wij jullie om je favoriete foodiesrecepten te delen. Wat voor gerecht staat er bij jou al jaren op tafel? Welk recept kun je inmiddels dromen? Yvonne bakt bijvoorbeeld elke verjaardag haar favoriete brownies, Anne maakt steevast de frambozencheesecake en Bas kookt al jaren de romige venkelpasta. Hier hebben wij ontzettend veel leuke reacties op gekregen waarvoor we jullie graag willen bedanken. Want zonder jullie hadden wij dit fantastische jubileum natuurlijk nooit gehaald!
Favoriete foodiesrecepten
Benieuwd welke recepten tot jullie favorieten behoren? Scroll dan snel verder om een selectie van jullie favoriete foodiesrecepten + toelichting te ontdekken:
Amandelbavarois met lemoncurd en wittechocoladeschotsen
Zoë: “Jarenlang maakte oma met kerst bavarois. Nu ze er niet meer is, moest de traditie voortgezet worden. Gelukkig was Foodies to the rescue! Voortaan geen ananasbavarois meer, maar deze heerlijke amandelbavarois met witte chocolade. Wat een spektakelstuk! De komende 60 jaar staat deze zeker weten op tafel.”
Dahl
Anneke: “Deze dahl van Foodies is mijn favoriete recept. Zo smaakvol met de kruiden en voor een dagje vleesloos ideaal! Daarnaast varieer ik met toegevoegde groente! Knolraap bijvoorbeeld!”
Aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas en sjalottendressing
Charlot: “Dit is het eerste recept dat ik maakte uit het eerste nummer dat ik ontving als Foodies-abonnee. En vanaf dat moment mijn go-to recept als de eerste asperges weer verschijnen in het voorjaar.”
Witte-chocoladeblondies met cranberry’s en cheesecakeswirl
Roxana: “Het is moeilijk om maar één favoriet recept uit te kiezen, want er staan in Foodies altijd zoveel lekkere recepten! Maar als ik er ééntje moet kiezen dan worden het de wittechocoladeblondies met cranberry’s en cheesecakeswirl, uit het grote kerstnummer van december 2021. Sindsdien is dit mijn go-to recept als ik trek heb in iets zoets. Witte chocolade met cranberry’s is een heerlijke combi en de swirl bovenop maakt het helemaal af. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Het moeilijkste zit hem in het wachten totdat ze voldoende afgekoeld zijn, zodat je er van kunt smullen…”
Corn chowder met cheddartoast
Angelique: “Dat is zonder twijfel de corn chowder met cheddar-toast. Heerlijk romig, een super comfortfood voor mij.”
Gochujang-kimchiburger
Annelies: “Mijn favoriete Foodies recept is de gochujang kimchiburger. Deze hamburger is de topfavoriet in huis. Hij is makkelijk en snel te maken en elke keer smaakt hij heerlijk. Sinds een jaar maak ik ook mijn eigen kimchi, wat deze hamburger net de extra smaakbeleving geeft. Na een lange werkweek is deze hamburger een goed begin van het weekend!”
Supermalse whiskeyribbetjes
Michael: “Mijn favoriete Foodiesrecept zijn wel de supermalse whiskeyribbetjes. Dit is de topper in huis. Toen ik ze voor het eerst maakte was iedereen gelijk verkocht. Supermals en heerlijk van smaak. Ik heb ze een keer gemaakt voor mijn vriendengroep twee jaar geleden en ze hebben het er nu nog steeds over. Ik heb ze nu ondertussen zo vaak gemaakt dat ik het recept ondertussen wel kan dromen. Eigenlijk moet ik wel toegeven dat ik soms wel echt over
deze spareribs droom.”
Onze tips
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?