Advertentie
Foodies’ nieuwste eindredacteur
Mijn naam is Lotus, ik ben 26 jaar en vanaf vandaag kom ik het team van Foodies versterken als eindredacteur. Ik woon al mijn hele leven in Nijmegen en ken hier dan ook de leukste plekjes voor een goede lunch, uitgebreid diner of lekker stuk taart. Dat laatste is ook meteen mijn lievelingseten; meer dan eens heb ik ontbeten met taart (aanrader!).
Mijn liefde voor alles wat met eten te maken heeft begon al vroeg. Nog voor mijn ouders ’s ochtends goed en wel wakker waren, stond ik naast hun bed met de vraag wat we die avond gingen eten. Meer dan twintig jaar later is deze liefde nog niet bekoeld en ben ik nog steeds elke ochtend, voor ik de eerste hap door mijn keel heb, bezig te bedenken wat ik die avond ga koken.
HEMA-hotdog
Ik sta graag uren in de keuken om een ingewikkeld recept te koken, maar vind het ook heerlijk om binnen vijftien minuten een gerecht op tafel te zetten. En ook al hou ik van uiteten gaan in een chique restaurant, ik ben absoluut geen foodsnob: de HEMA-hotdog is al jaren mijn not-so-guilty pleasure.
Naast eten is mijn andere obsessie taal. Ik ben gek op lezen, schrijven en leren over hoe taal werkt. Niet gek dus, dat iedereen in mijn omgeving mij de vacature voor eindredacteur bij Foodies doorstuurde met de tekst ‘dit is jouw droombaan!’. En dat is inderdaad zo, ik kan niet wachten om aan de slag te gaan! Hieronder deel ik alvast een paar van mijn favoriete recepten om de smaak te pakken te krijgen.
Liefs,
Lotus
Crêpes Suzette
Deze geweldige crêpes Suzette staan zo op tafel en zijn ideaal als toetje, of als uitgebreid ontbijt natuurlijk.
> naar het recept: crêpes Suzette
Pastinaaksoep met appel
Verse soep is zoveel lekkerder dan soep uit blik of zak, probeer maar eens met dit smaakvolle recept voor pastinaaksoep. De appel maakt het nóg lekkerder.
> naar het recept: pastinaaksoep met appel
Hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas
Iets tofs met peren doen? Maak er eens een hartige taart van met klassieke smaken zoals walnoot, peer en blauwe kaas.
> naar het recept: hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas
Lees ook:
Tips voor de perfecte cheesecake
7x onze favoriete recepten van Ottolenghi
Is bevroren fruit minder gezond dan vers fruit?
Onze tips
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.