Advertentie
Zelf bubble tea maken? Dat is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met deze twee heerlijke recepten voor bubble tea. Benieuwd? Lees snel verder en duik de keuken in om dit trendy drankje zelf te maken!
Bubble tea maken
Je kunt er niet omheen, overal zie je bubble tea. Op veel plekken staat het op de menukaart en er zijn zelfs tentjes die niets anders verkopen dan dit populaire drankje. De ingrediënten zijn ook steeds makkelijker te verkrijgen.
Kortom; dit drankje uit Taiwan is momenteel razend populair. En wij snappen waarom! Geen zin om in de rij te staan voor dit drankje? Met deze recepten kun je zelf gemakkelijk thuis bubble tea maken.
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Wat is bubble tea?
Je hebt de kleurrijke bubble tea vast weleens gezien, maar wat is het eigenlijk? Letterlijk vertaald is het een bubbelige thee, het is een mengsel van thee, (plantaardige) melk, siroop en tapiocaparels. De bubbels ontstaan door de boba, oftewel de tapiocaparels (gemaakt van zetmeel uit de cassavewortel).
Je kunt ze gemakkelijk online kopen, al kom je ze ook steeds vaker tegen in supermarkten en toko’s. De balletjes zorgen voor een flinke schuimkraag met allemaal bubbels als je het drankje schudt. De tapiocaparels zorgen voor het speciale effect tijdens het drinken, daarnaast vind je het drankje in alle kleuren en smaken die je maar kunt bedenken.
Waar komt bubble tea vandaan?
Oorspronkelijk komt het populaire drankje uit Taiwan en ontstond het in de jaren ’80, maar ook in de rest van Azië wordt het veel gedronken.
Jaren geleden zag je al de eerste wegwerpbekers gevuld met het trendy drankje in Nederland, maar de afgelopen jaren is het pas écht populair geworden. Waar je ook gaat of staat, van New York tot aan Madrid kom je bubble tea tegen.
Boba: tapiocaparels
Naast dat zo’n trendy drankje er erg kleurrijk uitziet vinden de meeste mensen de tapiocaparels – boba – ook erg interessant. Deze zijn qua structuur een beetje te vergelijken met winegums of gummi-beertjes, met het enige verschil dat ze eigenlijk nauwelijks smaak hebben.
Bubble tea recepten
Het drankje ziet er misschien indrukwekkend uit, maar het is verrassend makkelijk zelf te maken. Benieuwd naar het recept voor bubble tea? Wij delen het basisrecept en een heerlijke variant met sinaasappel en rooibos.
Zelf bubble tea maken
Gelukkig heb je niet veel nodig voor het basisrecept. De tapiocaparels zijn tegenwoordig vrij goed te verkrijgen. Kijk maar eens online, bij grotere supermarkten of bij de toko. Verder heb je alleen thee en melk nodig, hooguit nog wat suiker voor de echte zoetekauwen.
Bubble tea recept
Met dit basisrecept voor bubble tea maak je gemakkelijk zelf de lekkerste varianten:
Ingrediënten
Bereiding
Kook de boba volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de boba goed koud en laat uitlekken. Los de bruine basterdsuiker op in 1 el water en meng de boba met deze siroop. Je kunt ook pannenkoekenstroop gebruiken voor een vergelijkbaar resultaat.
Verdeel de boba met de siroop over de bodem van 2 grote glazen. Vul de glazen tot ¾ met ijs en giet er de koude thee overheen. Je kunt de thee evt. naar smaak nog zoeter maken met wat suiker. Steek een speciaal bubble tea-rietje in de glazen en vul de glazen verder aan met melk.
Recept & fotografie: Willem van Santen
Variant op bubble tea
Deze kleurrijke variant maak je met rooibos in plaats van zwarte thee. Daarnaast voeg je sinaasappel en honing toe. De boba kun je in verschillende kleuren kopen, dus kies de kleur die je zelf het mooiste vindt.
Voor dit recept hebben we gouden tapiocaparels gebruikt, maar elke kleur is mogelijk:
Lees ook:
Onze tips
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.