Advertentie
1. Fajitabowl met avocadosaus van Lisa
Kookboekenschrijfster en diëtiste Lisa Steltenpool heeft de missie om Nederlanders plantaardiger te laten eten. Met dit recept wil jij hier graag bij aanhaken! Lisa: “Groenten, groenten, groenten! En dat supersmaakvol, zoals bij deze fajitabowl met zoete aardappel, paprika, Mexicaanse kruiden en avocadosaus. Zó lekker, dat je bij na niet kunt geloven dat het ook heel voedzaam is. Houd je ook zo van pittig? Voeg dan wat plakjes jalapeño’s toe aan de avocadosaus … heerlijk!”
Wil je meer weten over Lisa? foodies interviewde haar eerder over hoe je op een gezonde manier vegan eet.
2. Shakshuka met pesto van Julie
Julie is stichter van Julie’s Lifestyle en auteur van diverse kookboeken. Gedreven door een persoonlijke zoektocht naar een optimale gezondheid en meer energie. Maar haar shakshuka is ook gewoon heel erg lekker. Julie: “Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat het een basis van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze versie met paddenstoelen en pesto is een lekker alternatief voor wie moeite heeft om groenten uit de nachtschadefamilie zoals tomaat te verteren. Het is een van mijn favoriete snelle maaltijden voor drukke weekavonden en het zit ook nog eens vol gezonde voedingsstoffen. Daarom deelde ik het recept al eerder in mijn boek Go Keto. Ook lekker als lichte lunch of tijdens een gezellige zondagse brunch.”
3. Vegan chocolade-ijsjes van Sanne
Op een zoektocht naar een lifestyle die haar blijvend meer energie zou geven, kwam Sanne van Living the green life uit op een plantaardig dieet. Op haar website deelt ze recepten, foodfilmpjes en hotspots die laten zien dat plantaardig eten geen uitdaging is, maar juist leuk en ontzettend lekker, zoals deze vegan choco-ijsjes. Sanne: “Variëer er op los met toppings. Wij zijn zelf heel erg fan van kokos, hibiscus en amandelen, maar experimenteer zeker met al je persoonlijke favorieten!”
Wil je meer weten over Sanne? foodies interviewde haar eerder over haar weg naar een plantaardig eetpatroon.
4. Gadogado met gemarineerde tempeh en satésaus van Feelgoodbyfood
Chantal, oprichtster van de vegetarische foodblog Feelgoodbyfood, wil zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat vegetarisch koken makkelijk is, gevarieerd en vooral heel erg lekker! Chantal: “Een bekend gerecht omtoveren tot een voedzame en vegetarische variant, dat vind ik het leukst om te doen op mijn blog. Zo kun je toch je favoriete gerechten blijven eten! Neem gadogado, wie kent dit heerlijke gerecht niet? Ik maakte er een voedzame vegetarische variant van. Met bloemkoolrijst, gemarineerde tempeh en zelfgemaakte satésaus.”
5. Vegan pizza met bloemkoolbodem en bietenspread van Simone en Lara
Simone en Lara richtten zo’n drie jaar geleden @meerdansla op om mensen te stimuleren en te inspireren om vaker plantaardig te gaan eten. De producten die ze gebruiken zijn voor iedereen toegankelijk en betaalbaar, de recepten zijn maakbaar, kleurrijk en smaakvol. Simone en Lara: “Geen gedoe met een enorme lijst aan ingrediënten of uren in de keuken! Met deze plantaardige bloemkoolpizza’s zorg je voor een kleurrijk feestje op tafel. Een heerlijk recept om iedereen te laten zien dat veganistisch eten betaalbaar, makkelijk en lekker is!”
6. Vegan nasi van Maartje
Maartje ken je misschien wel van haar blog www.maartjemaria.com of als schrijver van het boek Plantaardig Presteren. Ze begon haar blog in 2017 omdat ze wilde laten zien dat lekker en gezond eten prima hand in hand kunnen gaan wanneer je kiest voor een plantaardig voedingspatroon, en dat dit ook heel goed kan in combinatie met een sportieve levensstijl. Ze deelt alles rondom haar eigen reis als vegan triatleet. Maartje: “Een recept moet bij mij aan drie voorwaardes voldoen: het moet lekker, simpel en in verhouding zijn. Ik zie vaak plantaardige gerechten waarbij bijvoorbeeld bergen noten worden gebruikt of een eiwitbron helemaal wordt weggelaten. Lekker, maar niet helemaal in balans. Het recept voor deze vegan nasi heeft alles waar ik voor sta.”
Onze tips
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Roxanne