Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
junkfood klassieke cheeseburger

Vers van de pers: meer plantaardig bij McDonalds, Low Food festival en meer

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

McDonalds breidt plantaardig assortiment verder uit

Stiekem brengen we allemaal wel eens een bezoekje aan die grote gele M. Vanaf begin deze maand zijn er vier nieuwe vega opties beschikbaar bij de bekende fastfoodketen: de McPlant Steakhouse, Meatless McKroket (van jackfruit), Veggie Nuggets en een Veggie Chicken HoneyMustard Salad. De eerste twee zijn tijdelijk beschikbaar, en de vega McKroket vervangt zelfs tijdelijk helemaal het origineel. Hiermee probeert McDonalds haar gasten uit te nodigen om ook eens te kiezen voor een smakelijke optie zónder vlees. Ben je ook benieuwd? Vanaf nu zijn de nieuwe opties voor plantaardig snacken bij elke McDonalds vestiging te vinden.

plantaardig McDonalds

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cheeseburgerdag

We blijven nog even bij de burgers. Vandaag, 18 september, is het namelijk Cheeseburger Day! En hoewel we heel veel lekkere toppings voor op de hamburger kennen, zijn we stiekem toch wel het meeste fan van zo’n smeltende laag kaas. Als je de verhalen mag geloven is de dag van de cheeseburger in Amerika echt een ding. In het hele land vind je verschillende aanbiedingen of zelfs acties voor gratis cheeseburgers. Heb je trek gekregen? Met dit recept voor een klassieke cheeseburger of deze cheeseburger met blauwe kaas maak je ze lekker zelf.

junkfood klassieke cheeseburger

Low Food Festival

Eerder schreven we al over het eerste Low Food Festival, maar nu is het bijna zover. Op 22, 23 en 24 september vindt het festival dan daadwerkelijk bijna plaats. Het eerste festival waarbij bezoekers niet alleen bijzondere gerechten en producten proeven, maar ook meer kunnen leren over eten. Het festival biedt naast veel lekker eten namelijk ook inspiratie in de vorm van workshops, tastings, een foodmarkt, een filmprogramma en kinderactiviteiten. Onder andere sterrenchef Ron Blaauw en wijntalenten Vera Krijnen en Roos Stevens zijn nu ook toegevoegd aan het programma. Noteer het voor aankomend weekend dus in je agenda en bekijk hier alvast het volledige programma.

Low Food Festival

Time to Momo samen met Moonback

Wie heeft er nu geen Time to Momo boekje in huis? Hét uitgangspunt om een culinaire stad in Europa te ontdekken als je het ons vraagt. Voor elke leuke Nederlandse en Europese stad is tegenwoordig wel zo’n reisgids te vinden, perfect voor een citytrip waardoor je de leukste hotspots, winkeltjes en marktjes weet te vinden. Het bedrijf is onlangs samen gegaan met Moonback, een boekingssite met uitgebreid hotelaanbod in dezelfde steden als waar reisgidsen van zijn. Reisgids meets boekingssite dus en daarmee hét platform voor jouw stedentrip. Van de eerste oriëntatie op een stad en een hotel boeken tot ter plekke de leukste restaurantjes, lekkerste koffie en gezelligste terrasjes van de stad ontdekken.

Time to Momo Moonback

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!