Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pasta van Toscanini nu te koop bij Crisp
Italiaans restaurant Toscanini is een groot begrip in Amsterdam. Chef Leonardo Pacenti’s ‘signature dishes’ zijn de pasta’s, die geroemd worden om hun authentieke eenvoud. Vanaf vandaag opent online supermarkt Crisp een tijdelijke, digitale pop-up shop, waarmee je de pasta van Toscanini gemakkelijk in huis haalt. De handgemaakte ravioli met brasato al barolo (runderstoof) of de verse gnocchi met een vegetarische vulling van porcini en witte truffel bereid je met smaakvolle salieboter. Het toetje? Huisgemaakte cantuccini met anijs of met chocolade. Zo geniet je thuis van een avondje Toscanini, bezorgd door heel Nederland.
Het menu-jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl 2024
Van de klassiekers zoals pizza margherita en kapsalon, tot crispy chicken torikatsu. Thuisbezorgd.nl deelt haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone, en opvallendste bestellingen in Nederland. De data van de bestellingen van zes miljoen mensen bij meer dan 14.000 aangesloten restaurants geven een indruk van wat er in 2024 op het menu stond in Nederland. Zo heeft iemand 844 bestellingen geplaatst in 2024, is de hoogste fooi maar liefst €50,- en worden worstenbroodjes in grote getalen besteld.
Kaj Gorgels opent burgerrestaurant Drippy’s in Rotterdam
Op 30 november 2024 is de eerste vestiging van smashburger concept DRIPPY’s geopend op het Stadhuisplein in Rotterdam. Kaj Gorgels, Ad Schaap en Colin Knopper slaan hiervoor de handen ineen. Bij DRIPPY’s willen ze dat iedereen zich welkom voelt en tillen ze simpel eten naar een hoger niveau. Je kunt hier burgers bestellen van 100% grasgevoerd rund of kiezen voor een vegetarische optie, maar ook versgebakken brood, dagelijks verse patat, zelfgemaakte limonades en verschillende shakes.
Een derde editie van TOZI’s Wine Tales
Restaurant TOZI in Amsterdam komt, na twee eerdere uitverkochte events dit jaar, met een derde editie van TOZI’s Wine Tales: A taste of Veneto. Op 13 december worden de gasten meegenomen op een gastronomische reis door de regio Veneto in Italië en krijgen een heerlijke selectie wijnen aangeboden om te proeven, terwijl ze genieten van een overheerlijk vijf-gangendiner van chef-kok Giacomo. Buon appetito!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips
Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!
Starbucks introduceert deze nieuwe smaak
Nét geopend: een nieuwe blikviswinkel in Nederland
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.