
De Zilveren Lepel – Bakboek
Lees verder na de advertentie
De makers van De Zilveren Lepel vonden dat het tijd werd voor een zoet boek en dat kunnen wij alleen maar beamen. Net als de klassieke Zilveren Lepel, staat ook het Bakboek bol van uitleg over de fijnste keukenbenodigdheden, over de beste ingrediënten en worden er verschillende bereidingswijzen helder omschreven. Wil je nog een stapje verder? Geen probleem! Voor de bakkende wetenschappers onder ons wordt er verteld over de natuurkundige processen die tijdens het bakken plaatsvinden. Maar ook de basistechnieken als zeven, kloppen en mengen komen aan bod. Kortom: dit boek is een aanwinst voor elke thuisbakker!

Basistechnieken én spannende specials
Het boek dient dus deels als gids waarin je als lezer wordt meegenomen naar de basis van de (Italiaanse) patisserie, met stap-voor-stapfoto’s waardoor je gerecht bijna niet kan mislukken. Daarnaast biedt het inspiratie voor de meest bijzondere zoete toetjes. En uiteraard vind je er hét recept voor klassieke Italiaanse desserts als tiramisu en semifreddo. De recepten zijn voorzien van fantastische fotografie, wat maakt dat je bij het zien van elke foto een hapje wilt nemen. Mijn favoriet? Geen twijfel mogelijk: de chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Recepten uit het Bakboek
Ben je nieuwsgierig geworden naar die chocoladetruffeltaart en meer zalig zoet uit ‘De Zilveren Lepel – Bakboek‘? Hieronder delen we een aantal heerlijke recepten uit het boek!
Lees verder na de advertentie
Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur
Chocolade en frambozen zijn een perfecte combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur. Kijk maar eens naar deze chocoladetruffeltaart!
Lees verder na de advertentie
Brusselse chocoladewafels met crème fraîche
Wafels bij de koffie, bij de lunch, als ontbijt of gewoon tussendoor. Wat ons betreft kunnen ze op ieder moment van de dag. Helemaal als je er chocoladewafels van maakt, met een toefje crème frâiche en snufje kaneel. Mmm!
Lees verder na de advertentie
Sabayonijs met limoncello
Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijk. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!
> naar het recept: sabayonijs met limoncello
Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

Padella is hét boek voor jouw nieuwe pasta recepten

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?






