De Zilveren Lepel – Bakboek

De makers van De Zilveren Lepel vonden dat het tijd werd voor een zoet boek en dat kunnen wij alleen maar beamen. Net als de klassieke Zilveren Lepel, staat ook het Bakboek bol van uitleg over de fijnste keukenbenodigdheden, over de beste ingrediënten en worden er verschillende bereidingswijzen helder omschreven. Wil je nog een stapje verder? Geen probleem! Voor de bakkende wetenschappers onder ons wordt er verteld over de natuurkundige processen die tijdens het bakken plaatsvinden. Maar ook de basistechnieken als zeven, kloppen en mengen komen aan bod. Kortom: dit boek is een aanwinst voor elke thuisbakker!

De Zilveren Lepel – Bakboek

Bestel het boek:

De Zilveren Lepel – Bakboek
€49,99

Basistechnieken én spannende specials

Het boek dient dus deels als gids waarin je als lezer wordt meegenomen naar de basis van de (Italiaanse) patisserie, met stap-voor-stapfoto’s waardoor je gerecht bijna niet kan mislukken. Daarnaast biedt het inspiratie voor de meest bijzondere zoete toetjes. En uiteraard vind je er hét recept voor klassieke Italiaanse desserts als tiramisu en semifreddo. De recepten zijn voorzien van fantastische fotografie, wat maakt dat je bij het zien van elke foto een hapje wilt nemen. Mijn favoriet? Geen twijfel mogelijk: de chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten uit het Bakboek

Ben je nieuwsgierig geworden naar die chocoladetruffeltaart en meer zalig zoet uit ‘De Zilveren Lepel – Bakboek‘? Hieronder delen we een aantal heerlijke recepten uit het boek!

Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur

Chocolade en frambozen zijn een perfecte combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur. Kijk maar eens naar deze chocoladetruffeltaart!

> naar het recept: chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur

Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur

Brusselse chocoladewafels met crème fraîche

Wafels bij de koffie, bij de lunch, als ontbijt of gewoon tussendoor. Wat ons betreft kunnen ze op ieder moment van de dag. Helemaal als je er chocoladewafels van maakt, met een toefje crème frâiche en snufje kaneel. Mmm!

> naar het recept: Brusselse chocoladewafels met crème fraîche

Brusselse chocoladewafels

Sabayonijs met limoncello

Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijk. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!

> naar het recept: sabayonijs met limoncello

Lees ook: