
De Zilveren Lepel – Bakboek
Lees verder na de advertentie
De makers van De Zilveren Lepel vonden dat het tijd werd voor een zoet boek en dat kunnen wij alleen maar beamen. Net als de klassieke Zilveren Lepel, staat ook het Bakboek bol van uitleg over de fijnste keukenbenodigdheden, over de beste ingrediënten en worden er verschillende bereidingswijzen helder omschreven. Wil je nog een stapje verder? Geen probleem! Voor de bakkende wetenschappers onder ons wordt er verteld over de natuurkundige processen die tijdens het bakken plaatsvinden. Maar ook de basistechnieken als zeven, kloppen en mengen komen aan bod. Kortom: dit boek is een aanwinst voor elke thuisbakker!

Basistechnieken én spannende specials
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Het boek dient dus deels als gids waarin je als lezer wordt meegenomen naar de basis van de (Italiaanse) patisserie, met stap-voor-stapfoto’s waardoor je gerecht bijna niet kan mislukken. Daarnaast biedt het inspiratie voor de meest bijzondere zoete toetjes. En uiteraard vind je er hét recept voor klassieke Italiaanse desserts als tiramisu en semifreddo. De recepten zijn voorzien van fantastische fotografie, wat maakt dat je bij het zien van elke foto een hapje wilt nemen. Mijn favoriet? Geen twijfel mogelijk: de chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit het Bakboek
Ben je nieuwsgierig geworden naar die chocoladetruffeltaart en meer zalig zoet uit ‘De Zilveren Lepel – Bakboek‘? Hieronder delen we een aantal heerlijke recepten uit het boek!
Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur
Chocolade en frambozen zijn een perfecte combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur. Kijk maar eens naar deze chocoladetruffeltaart!
Brusselse chocoladewafels met crème fraîche
Wafels bij de koffie, bij de lunch, als ontbijt of gewoon tussendoor. Wat ons betreft kunnen ze op ieder moment van de dag. Helemaal als je er chocoladewafels van maakt, met een toefje crème frâiche en snufje kaneel. Mmm!
Sabayonijs met limoncello
Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijk. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!
> naar het recept: sabayonijs met limoncello
Lees ook:
Onze tips

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?