Advertentie
De Zilveren Lepel – Bakboek
De makers van De Zilveren Lepel vonden dat het tijd werd voor een zoet boek en dat kunnen wij alleen maar beamen. Net als de klassieke Zilveren Lepel, staat ook het Bakboek bol van uitleg over de fijnste keukenbenodigdheden, over de beste ingrediënten en worden er verschillende bereidingswijzen helder omschreven. Wil je nog een stapje verder? Geen probleem! Voor de bakkende wetenschappers onder ons wordt er verteld over de natuurkundige processen die tijdens het bakken plaatsvinden. Maar ook de basistechnieken als zeven, kloppen en mengen komen aan bod. Kortom: dit boek is een aanwinst voor elke thuisbakker!
Basistechnieken én spannende specials
Het boek dient dus deels als gids waarin je als lezer wordt meegenomen naar de basis van de (Italiaanse) patisserie, met stap-voor-stapfoto’s waardoor je gerecht bijna niet kan mislukken. Daarnaast biedt het inspiratie voor de meest bijzondere zoete toetjes. En uiteraard vind je er hét recept voor klassieke Italiaanse desserts als tiramisu en semifreddo. De recepten zijn voorzien van fantastische fotografie, wat maakt dat je bij het zien van elke foto een hapje wilt nemen. Mijn favoriet? Geen twijfel mogelijk: de chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit het Bakboek
Ben je nieuwsgierig geworden naar die chocoladetruffeltaart en meer zalig zoet uit ‘De Zilveren Lepel – Bakboek‘? Hieronder delen we een aantal heerlijke recepten uit het boek!
Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur
Chocolade en frambozen zijn een perfecte combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur. Kijk maar eens naar deze chocoladetruffeltaart!
Brusselse chocoladewafels met crème fraîche
Wafels bij de koffie, bij de lunch, als ontbijt of gewoon tussendoor. Wat ons betreft kunnen ze op ieder moment van de dag. Helemaal als je er chocoladewafels van maakt, met een toefje crème frâiche en snufje kaneel. Mmm!
Sabayonijs met limoncello
Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijk. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!
> naar het recept: sabayonijs met limoncello
Lees ook:
Onze tips
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?