
Borrel-buikspek maken
Lees verder na de advertentie
Wil je eens iets bijzonders bij de borrel serveren? Iets anders dan de klassieke blokjes kaas en plakjes worst? Lees dan gauw verder. Met dit recept én de tips van slager Gertjan Kiers leren we je namelijk zelf borrel-buikspek te maken. Daar verras je al je gasten mee!
Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Slager Gertjan Kiers
Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn nieuwste boek Van kop tot staart: Varkenlaat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt. Voor borrel-buikspek maken geeft hij de volgende tips:

Drie tips van de slager
- Vraag je slager om een lekker vet stuk buikspek, gesneden uit de voorkant van de buik. Hoe meer vet, hoe meer smaak en hoe vetter, hoe kleiner de kans dat het vlees droog wordt. Het spek aan de achterkant van het varken is minder vet, omdat daar meer spieren in de buik zitten.
- Door het vlees eerst in één stuk te garen, heb je een betere temperatuurcontrole. Het gaart hierdoor gelijkmatiger.
- Je kunt het borrel-buikspek ook in de barbecue maken. Gooi in dat geval aan het begin van de bereiding twee stukken appelhout op de gloeiende houtskool. Omdat het buikspek in dit recept in de oven en de pan is gegaard, heb ik een rokerige barbecuesaus gebruikt.
Borrel-buikspek recept
Nu je weet wat de slager je als tips geeft, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit recept laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf borrel-buikspek kunt maken. En geloof ons, hier ga je je vingers bij aflikken.
> naar het recept: borrel-buikspek
Onze tips

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.



