
Je loopt over de markt of in de supermarkt en ziet een prachtige ananas liggen. Maar omdat je niet goed weet hoe je dat onhandige ding moet schillen, laat je hem toch liggen. Herkenbaar? Dat wordt gauw verleden tijd. Met deze tips en tricks wordt ananas schillen een makkie.
Lees verder na de advertentie
Ananas schillen
Met ananas kun je alle kanten op. Het tropische fruit is lekker om op een zomerse dag zo te eten, maar je bereidt ook de lekkerste recepten met ananas. Het lijkt op het eerste gezicht één van meest onhandige stukken fruit, en dat is misschien ook wel zo. Maar ananas schillen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet alleen even weten hoe je het doet. Met onze tips & tricks heb je het zo gedaan.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Tips voor ananas schillen
- Neem een scherp (koks)mes en een snijplank.
- Leg de ananas op de zijkant. Snijd de groene pluim aan de bovenkant eraf, snijd vervolgens de onderkant van de ananas af, zodat je de vrucht goed rechtop kunt zetten.
- Vervolgens snijd je van boven naar beneden, reep voor reep de schil eraf.
- Als er nog zwarte puntjes schil achterblijven snijd je deze er voorzichtig uit, eventueel met een wat kleiner mesje.
- Snijd dan zo dichtmogelijk langs de harde kern van de vrucht het vruchtvlees in repen eraf en snijd de repen in blokjes.
- Ook een optie: snijd eerst schijven over dwars en snijd vervolgens blokjes van de schijven langs de kern af.
- Eet smakelijk!
Recepten met ananas
Nu je weet hoe je handig een ananas kunt schillen, wordt het tijd om ook de keuken in te duiken. Met deze heerlijke recepten met ananas kun je direct aan de slag.

Ananas met rum en limoenmascarpone
Het perfecte toetje van de barbecue, tropischer wordt het niet. En lekkerder overigens ook niet.

Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas
Passievrucht, pistache en ananas, een fris en ook nog eens fruitig, feestelijk dessert.

Upside-down gember-ananascake
Ook gember doet het goed in combinatie met ananas. Deze upside down cake is leuk om te maken en ziet er prachtig uit. Smullen maar!

Gefrituurde kip (met ananas-chilisaus)
Niet alleen in zoete, maar ook in hartige gerechten doet ananas het goed. Bijvoorbeeld in combinatie met gefrituurde kip. Mmm!

Tempeh- en ananaskebabs
Ananas is ook zeer geschikt om te grillen, aan een spiesje met tempeh bijvoorbeeld. Lekker vega!
Onze tips

Hét taco recept dat je vanavond nog wilt maken

11x onze favoriete recepten met kokosmelk

Met deze verkoelende drankjes kom je de hete dagen moeiteloos door

De zoete afsluiter: 11x een toetje van de BBQ

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



