Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
gegrilde ananas

Ananas schillen: zo doe je dat!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Je loopt over de markt of in de supermarkt en ziet een prachtige ananas liggen. Maar omdat je niet goed weet hoe je dat onhandige ding moet schillen, laat je hem toch liggen. Herkenbaar? Dat wordt gauw verleden tijd. Met deze tips en tricks wordt ananas schillen een makkie.

Ananas schillen

Met ananas kun je alle kanten op. Het tropische fruit is lekker om op een zomerse dag zo te eten, maar je bereidt ook de lekkerste recepten met ananas. Het lijkt op het eerste gezicht één van meest onhandige stukken fruit, en dat is misschien ook wel zo. Maar ananas schillen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet alleen even weten hoe je het doet. Met onze tips & tricks heb je het zo gedaan.

Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips voor ananas schillen

  1. Neem een scherp (koks)mes en een snijplank.
  2. Leg de ananas op de zijkant. Snijd de groene pluim aan de bovenkant eraf, snijd vervolgens de onderkant van de ananas af, zodat je de vrucht goed rechtop kunt zetten.
  3. Vervolgens snijd je van boven naar beneden, reep voor reep de schil eraf.
  4. Als er nog zwarte puntjes schil achterblijven snijd je deze er voorzichtig uit, eventueel met een wat kleiner mesje.
  5. Snijd dan zo dichtmogelijk langs de harde kern van de vrucht het vruchtvlees in repen eraf en snijd de repen in blokjes.
  6. Ook een optie: snijd eerst schijven over dwars en snijd vervolgens blokjes van de schijven langs de kern af.
  7. Eet smakelijk!

Recepten met ananas

Nu je weet hoe je handig een ananas kunt schillen, wordt het tijd om ook de keuken in te duiken. Met deze heerlijke recepten met ananas kun je direct aan de slag.

Ananas met rum en limoenmascarpone

Ananas met rum en limoenmascarpone

Het perfecte toetje van de barbecue, tropischer wordt het niet. En lekkerder overigens ook niet.

Naar het recept
Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas

Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas

Passievrucht, pistache en ananas, een fris en ook nog eens fruitig, feestelijk dessert.

Naar het recept
Upside-down gember-ananascake

Upside-down gember-ananascake

Ook gember doet het goed in combinatie met ananas. Deze upside down cake is leuk om te maken en ziet er prachtig uit. Smullen maar!

Naar het recept
Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Niet alleen in zoete, maar ook in hartige gerechten doet ananas het goed. Bijvoorbeeld in combinatie met gefrituurde kip. Mmm!

Naar het recept
Tempeh- en ananaskebabs

Tempeh- en ananaskebabs

Ananas is ook zeer geschikt om te grillen, aan een spiesje met tempeh bijvoorbeeld. Lekker vega!

Naar het recept
Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!