Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Recepten met kokosmelk: kipcurry met kokosmelk

11x onze favoriete recepten met kokosmelk

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Kokosmelk is in tal van gerechten te verwerken, zowel zoet als hartig. Denk je nu meteen aan een heerlijke curry? Zeker! Maar er zijn nog veel meer heerlijke recepten met kokosmelk, tijd om onze favorieten op een rijtje te zetten.

Recepten met kokosmelk

Je kent de blikken kokosmelk vast vanuit de supermarkt of de toko, misschien gebruik je het zelfs regelmatig in recepten. Het is het geraspte vruchtvlees van de kokosnoot, geweekt in warm water. Door dit mengsel te filteren ontstaat vervolgens kokosmelk, een romig ingrediënt dat we maar al te graag verwerken in diverse recepten. Van smaakvolle curry’s tot aan knapperige wentelteefjes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij delen onze favoriete recepten met kokosmelk, welke ga jij maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Frisse curry met mungbonen

Frisse curry met mungbonen

Met een curry zit je altijd goed. Lekker, verwarmend én ook nog eens heel voedzaam. Helemaal als je de curry maakt met mungbonen!

Naar het recept
Recepten met kokosmelk: kipcurry met kokosmelk

Kipcurry met kokosmelk

Dit recept is ideaal voor in een slowcooker, al kun je natuurlijk ook de curry een tijdje laten pruttelen op het fornuis. Hoe dan ook, de kokosmelk zorgt voor extra smaak én romigheid in dit recept.

Naar het recept
Traditionele tom kha kai met kip

Traditionele tom kha kai soep met kip

Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze.

Naar het recept
mosselen in kokosmelk

Mosselen in kokosmelk

Dit simpele recept zorgt ervoor dat de mosselen lekkerder smaken dan ooit tevoren, probeer maar eens uit. Houd je niet zo van koriander? Met peterselie smaken de mosselen ook fantastisch.

Naar het recept
Moqueca (Braziliaanse visstoof)

Moqueca (Braziliaanse visstoof)

Dit is een fris stoofgerecht met vis, garnalen, kokosmelk en ook koriander. Traditioneel wordt deze Braziliaanse stoof in een speciale aardewerken pot gemaakt maar in een braadpan lukt het ook. Misschien is dit wel één van onze favoriete recepten met kokosmelk!

Naar het recept

Nog meer recepten met kokosmelk:

Indonesische pindasoep

Indonesische pindasoep

Wat ons betreft is soep echt niet alleen iets voor in het najaar, zeker niet deze Indonesische pindasoep. Het hele jaar door smaakt een kommetje van deze soep namelijk geweldig, mede dankzij de kokosmelk.

Naar het recept
Gegratineerde zoete aardappel met rode curry

Gegratineerde zoete aardappel met rode curry

Ixta Belfrage vertelt over haar recept: “Dit gerecht smaakt een beetje als panangcurry maar dan in gratinvorm. Dien dit op als indrukwekkend vegan hoofdgerecht met een salade erbij of wat gebakken groente, geef het bij vlees of vis, of serveer het eens als onderdeel van een reeks gerechten.”

Naar het recept
Recepten met kokos: quiche van kokosdeeg met spicy kokos-aardappelvulling

Quiche van kokosdeeg met spicy kokos-aardappelvulling

Kokosmeel is supergezond, het zit dan ook vol vezels en eiwitten. Daarnaast is het ook nog eens erg lekker om te gebruiken in de keuken, zeker in combinatie met bijvoorbeeld kokosmelk.

Naar het recept
Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom

Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom

Deze Indiase rijstpudding is wat ons betreft het ideale dessert bij je eerstvolgende etentje. Fris, romig, zoet en ook nog eens ontzettend smaakvol!

Naar het recept
Wentelteefjes met kokos en geroosterde ananas

Wentelteefjes met kokos en geroosterde ananas

Wentelteefjes zijn ideaal om restjes oud brood op te maken. Probeer eens deze frisse versie met kokos en ananas bij het eerstvolgende ontbijtje op bed, maar pas op: deze wentelteefjes zijn verslavend lekker.

Naar het recept
Quesillo

Quesillo

Justin Niessen over zijn recept met kokosmelk: “Quesillo, kesio in de alternatieve spelling, is een flan op basis van gecondenseerde melk.” Deze Caribische flan is favoriet op de redactie, gelukkig kun je ‘m nu ook zelf maken.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!