Recepten met kokosmelk
Je kent de blikken kokosmelk vast vanuit de supermarkt of de toko, misschien gebruik je het zelfs regelmatig in recepten. Het is het geraspte vruchtvlees van de kokosnoot, geweekt in warm water. Door dit mengsel te filteren ontstaat vervolgens kokosmelk, een romig ingrediënt dat we maar al te graag verwerken in diverse recepten. Van smaakvolle curry’s tot aan knapperige wentelteefjes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij delen onze favoriete recepten met kokosmelk, welke ga jij maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Frisse curry met mungbonen
Met een curry zit je altijd goed. Lekker, verwarmend én ook nog eens heel voedzaam. Helemaal als je de curry maakt met mungbonen!
> naar het recept: frisse curry met mungbonen
Kipcurry met kokosmelk
Dit recept is ideaal voor in een slowcooker, al kun je natuurlijk ook de curry een tijdje laten pruttelen op het fornuis. Hoe dan ook, de kokosmelk zorgt voor extra smaak én romigheid in dit recept.
> naar het recept: kipcurry met kokosmelk
Tom kha kai soep met kip
Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze.
> naar het recept: tom kha kai soep met kip
Mosselen in kokosmelk
Dit simpele recept zorgt ervoor dat de mosselen lekkerder smaken dan ooit tevoren, probeer maar eens uit. Houd je niet zo van koriander? Met peterselie smaken de mosselen ook fantastisch.
> naar het recept: mosselen in kokosmelk
Moqueca (Braziliaanse visstoof)
Dit is een fris stoofgerecht met vis, garnalen, kokosmelk en ook koriander. Traditioneel wordt deze Braziliaanse stoof in een speciale aardewerken pot gemaakt maar in een braadpan lukt het ook. Misschien is dit wel één van onze favoriete recepten met kokosmelk!
> naar het recept: moqueca (Braziliaanse visstoof)
Nog meer recepten met kokosmelk:
Indonesische pindasoep
Wat ons betreft is soep echt niet alleen iets voor in het najaar, zeker niet deze Indonesische pindasoep. Het hele jaar door smaakt een kommetje van deze soep namelijk geweldig, mede dankzij de kokosmelk.
> naar het recept: Indonesische pindasoep
Gegratineerde zoete aardappel met rode curry
Ixta Belfrage vertelt over haar recept: “Dit gerecht smaakt een beetje als panangcurry maar dan in gratinvorm. Dien dit op als indrukwekkend vegan hoofdgerecht met een salade erbij of wat gebakken groente, geef het bij vlees of vis, of serveer het eens als onderdeel van een reeks gerechten.”
> naar het recept: gegratineerde zoete aardappel met rode curry
Quiche van kokosdeeg met spicy kokos-aardappelvulling
Kokosmeel is supergezond, het zit vol vezels en eiwitten. Daarnaast is het ook nog eens erg lekker om te gebruiken in de keuken, zeker in combinatie met bijvoorbeeld kokosmelk.
> naar het recept: quiche van kokosdeeg met spicy kokos-aardappelvulling
Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom
Deze Indiase rijstpudding is wat ons betreft het ideale dessert bij je eerstvolgende etentje. Fris, romig, zoet en ook nog eens ontzettend smaakvol!
> naar het recept: kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom
Wentelteefjes met kokos en geroosterde ananas
Wentelteefjes zijn ideaal om restjes oud brood op te maken. Probeer eens deze frisse versie met kokos en ananas bij het eerstvolgende ontbijtje op bed.
> naar het recept: wentelteefjes met kokos en geroosterde ananas
Quesillo
Justin Niessen over zijn recept: “Quesillo, kesio in de alternatieve spelling, is een flan op basis van gecondenseerde melk.” Deze Caribische flan is favoriet op de redactie, maak ‘m snel zelf!
> naar het recept: quesillo