Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Reuzenkaneelbroodje

Kerstdiner met kinderen: 6x de leukste recepten

Profielfoto van
YvonneYvonne Doorten

Geen verveelde gezichten aan tafel met kerst? Maak dan iets waar iedereen van gaat smullen! Met deze kerstgerechten voor kinderen weet je zeker dat alles opgegeten wordt. Tip: laat ze lekker meehelpen. Kind kan de was, eh, het koken doen!

Lees verder na de advertentie

Ben je bang dat de kinderen het eten niet lekker gaan vinden? Of dat ze zich vervelen terwijl jij je staat uit te sloven in de keuken? Foodies to the rescue! Wij delen heerlijke kerstrecepten die de kleintjes sowieso lekker vinden Ʃn waarbij ze kunnen helpen met koken of het versieren van het gerecht. Zo zorg je ervoor dat ze zich vermaken en net wat langer aan de kersttafel blijven zitten.

Kerstdiner met kinderen

Lees verder na de advertentie

Van een pizza party tot bakrecepten voor kerst met kinderen: van deze gerechten krijgen ze nooit genoeg:

pizzadip

Pizzadip

Het leuke aan dit gerecht is dat het een soort kaasfondue is, maar dan lekkerder! Je laat kaas en pepperoni in een pannetje smelten in de oven en daar laat je kinderen aan tafel lekker brood en soepstengels in dippen. Let wel op: het pannetje kan nog heet zijn.

Naar het recept
Breekbrood met gehaktballetjes

Breekbrood met gehaktballetjes

Voor een burger loopt ieder kind wel warm. Deze burgers zijn gemaakt met gehaktballetjes. Daardoor zijn de porties veel kleiner dan bij een gewone hamburger. Ideaal als jouw kind geen hele grote eter is.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Reuzenkaneelbroodje

Reuzenkaneelbroodje

Onze favoriet in de categorie: kerstrecepten voor kinderen is dit reuzekaneelbroodje. Door de grootte is het echt een spektakel om te serveren. Laat de kinderen meehelpen met het druppelen van de glazuur en steek er sterretjes in voor een extra feestelijk effect!

Naar het recept

Meer kerstinspiratie ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Kerstboomcakepops

Kerstboomcakepops

Dit is toch de droom van ieder kind? Je eigen lolly pimpen! Zet een grote schaal met versieringen (koekjes, marshmallows, chocolaatjes, m&m’s) klaar en laat je kinderen hun eigenĀ cakepops versieren!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Kipvleugeltjes met dip

Kipvleugeltjes met dip

Kip is een allemansvriend en dus ook populair bij kinderen. Serveer deze grote schaal met krokante vleugeltjes en geef de dip er in een schaaltje bij. En oh; een paar servetten zijn niet overbodig!

Naar het recept
Rudolph het rendier-boterkoeken

Rudolph het rendier-boterkoeken

Hoe leuk zijn deze Rudolph-boterkoeken? Je kinderen vermaken zich gegarandeerd de hele dag, terwijl jij verder kunt met het kerstdiner!

Naar het recept

Het beste recept voor kerst met kinderen:

Kun je niet kiezen uit al die leuke recepten om deze kerst te maken met kinderen? Ga dan voor onze grote favoriet:

Foodies favoriet
pizzadip

Pizzadip

Roomkaas, parmezaan en mozzarella gecombineerd met pizzasaus en pepperoni… Dat is toch alsof je in de kaashemel bent beland! Wedden dat niemand van deze geweldige pizzadip kan afblijven zodra ā€˜ie op tafel staat?!

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 180 g roomkaas
  • 10 g geraspte parmezaan (of vegetarisch alternatief)
  • 100 g geraspte mozzarella (of 50 g mozzarella en 50 g cheddar)
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 200 g pizzasaus (of passata)
  • 7 plakjes pepperoni (optioneel)

Bereiding

  1. Doe de roomkaas in een kom en klop hem met een garde los. Roer de parmezaan en de helft van de mozzarella erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Vet een ovenschaal van 15-18 cm Ƙ in met olie. Verdeel het kaasmengsel over de bodem en verdeel de pizzasaus eroverheen, zodat de kaas helemaal bedekt is. Bestrooi met de rest van de mozzarella.

  3. Leg eventueel de plakjes pepperoni erbovenop en besprenkel met een beetje olijfolie. Je kunt dit mengsel tot 2 dagen van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bak de dip 25-30 minuten, of tot hij bubbelt en goudgeel is. Bak intussen het knoflookbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de dip een beetje afkoelen en serveer met het knoflookbrood, de crostini of de soepstengels om mee te dippen.

Ā© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery en Cassie Best Foto’s: Mike EnglishĀ 

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!