
Benieuwd naar het nieuwe boek ‘Bij Meera aan tafel‘ van Meera Sodha? Wij vertellen je alles over dit prachtige kookboek met 120 inspirerende vega(n) recepten voor het avondeten.
Lees verder na de advertentie
In de meeste huishoudens is het een dagelijks terugkerende vraag: āWat eten we vandaag?ā. Bestsellerauteur Meera Sodha geeft ons het antwoord met haar nieuwste boek ‘Bij Meera aan tafel‘. Een prachtig naslagwerk om er, wat mij betreft, elke dag bij te pakken.
Nog niet zo lang geleden kwam ik er tijdens een vragenrondje achter dat de manier waarop we bedenken wat we ’s avonds gaan eten heel erg kan verschillen. Zo bedenkt de een het gerecht rondom de proteĆÆnebron en is de ander meer gefocust op koolhydraten. Mijn beste vriendin begint haar brainstorm bijvoorbeeld met de vraag: heb ik vandaag zin in rijst, pasta of juist wraps? Terwijl mijn grote liefde zijn avondmaaltijd baseert op de bron van vlees, vis of vega alternatieven.
Hoewel ik beide gedachtegangen goed begrijp, bestaat mijn basis altijd uit groenten. Mijn hart ging dan ook een stuk sneller kloppen toen ik erachter kwam dat Meera Sodha haar boek precies heeft ingedeeld zoals ik dat wil: op basis van ingrediƫnten en dan met name groentesoorten of peulvruchten.
Lees verder na de advertentie
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Bij Meera aan tafel
Meera Sodha is kok en succesvol kookboekenauteur en staat bekend om haar Aziatische vegan en vegetarische recepten. Je kent haar misschien wel van haar bekende kookboeken AziĆ« en Made in India of haar wekelijkse column āThe New Veganā voor The Guardian. Meera kookt, schrijft en woont in Londen.
Lees verder na de advertentie
Voor ‘Bij Meera aan tafel‘ verzamelde ze de gerechten die ze graag maakt voor haar man en dochter. Het resultaat omvat 120 gezonde en smakelijke vegan en vega recepten voor het avondeten. Daarbij put ze uit een breed scala aan Europese, Aziatische en Midden-Oosterse keukens; van Italie, Turkije en Libanon tot India en Vietnam. Zoetekauwen niet getreurd: er is ook een heel hoofdstuk gewijd aan ‘happy endings’.

Lees verder na de advertentie
Favoriete recepten
De recepten uit het boek bevatten Meeraās persoonlijke favorieten die ze herontdekte tijdens een moeilijke periode, van klassieke eenpansmaaltijden en verrukkelijke ovenschotels tot supersnelle pastaās. De maaltijden worden gecompleteerd met steengoede bijgerechten en afgesloten met waanzinnig lekkere desserts. Butter paneer curry uit de oven, spaghetti met kimchi en tomaat, kokos-kardemomtaart en bubble tea-ijs: met Meera aan tafel wordt elk diner een feest.
Benieuwd naar onze favorieten? Bekijk snel deze drie recepten:

Gemarmerde omelet met nam pla
Het is makkelijk, gezond en echt verrukkelijk. De nam pla geeft de omelet nog iets extraās, waardoor hij ook makkelijker met rijst kan worden gemengd en een volledige maaltijd kan worden.

Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe
Pad krapow, te vertalen als āroerbakgerecht van heilig basilicumā, dingt mee naar de titel āpopulairste en geliefdste streetfoodgerecht van Thailandā. Het hoofdingrediĆ«nt heilig basilicum heeft een sprankelende smaak van kruidnagel en peper die, als je het er op het laatst door mengt, dit gerecht geweldig veel kracht, pracht en levendigheid geeft.

Crispy Thaise rotiās met gezouten chocolade
Thaise crispy rotiās of pannenkoekjes zou het galgendessert van Meera Sodha zijn als ze ter dood veroordeeld zou zijn. Ze zijn crunchy vanbuiten en chewy vanbinnen, en nog verslavender door de gezouten chocolade en een sprenkeling gecondenseerde melk. Het rotideeg wordt doorgaans met de hand gemaakt en moet dan uren rusten, maar in dit recept worden filovellen gebruikt ā een openbaring ā waardoor ze supersnel klaar zijn.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

11x onze favoriete Indiase recepten

Naan, papadum of dosa: dit Indiase brood past bij je gerecht

3x heerlijke Indiase recepten die je meteen wilt maken

De smaken van India: 3x snelle recepten

Kruidig & kleurrijk: 5x lichte Indiase recepten

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


