Advertentie
Snel de smaken van India
Gek op de Indiase keuken maar wil je liever niet te lang in de keuken staan? Geen probleem! Want met de juiste smaakmakers is Indiaas koken hartstikke eenvoudig. Ter inspiratie delen wij drie heerlijke recepten waarmee je snel de smaken van India op tafel zet. De gerechten zijn stuk voor stuk smaakvol en snel, maar wel net even anders dan je gewend bent. Probeer ze maar eens uit!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Sauzen van Patak’s
Met de sauzen van Patak’s maak je het eenvoudig om je favoriete curry thuis te koken. Niet alleen met de sauzen overigens, ook met verschillende soorten naan en chutneys van Patak’s maak je elke Indiase maaltijd compleet. Patak’s startte in de jaren ‘50 met een klein winkeltje in Londen, gerund door de Indiase familie Pathak, maar inmiddels vind je de producten van Patak’s overal in het supermarktschap. Zo kan iedereen in een handomdraai aan de slag met de voor ons bekende Indiase gerechten. Kijk voor de familiegeschiedenis en producten op de website van Patak’s.
Chapati-wrap met kip tikka masala
Chapati wordt in heel India gegeten. Dit is een ongerezen platbrood dat op een platte en hete plaat wordt gebakken. Het platte brood wordt vaak als bestek gebruikt maar wist je dat je het brood ook heel goed kunt vullen? Bekijk het onderstaande recept maar eens om te ontdekken hoe je zo’n goedgevulde wrap maakt.
> naar het recept: chapati-wrap met kip tikka masala, salade en zoetzure rode ui
‘Butter chicken’ van broccoli
Een traditionele butter chicken staat vaak uren op het vuur te pruttelen. Deze vegetarische variant van broccoli is een stuk sneller en minstens net zo lekker. Doordat je kant-en-klare saus voor butter chicken gebruikt heb je binnen no time de kenmerkende complexe smaken van India op je bord.
> naar het recept: ‘butter chicken’ van broccoli met kruidenyoghurt en amandel-citroenkruim
Geroosterde groenten met currydressing
Wil je groenten snel smaak geven? Dan is een goede dressing je beste vriend. Hierbij denk je misschien niet snel aan de toevoeging van currypasta maar probeer het eens. Met een schepje curry in je dressing maak je groenten al snel onwijs smaakvol!
> naar het recept: geroosterde groenten met currydressing
Lees ook: Bij de borrel: 3x recepten met pappadums
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.