Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bij Meera aan tafel

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Advertentie

Benieuwd naar het nieuwe boek ‘Bij Meera aan tafel‘ van Meera Sodha? Wij vertellen je alles over dit prachtige kookboek met 120 inspirerende vega(n) recepten voor het avondeten.

In de meeste huishoudens is het een dagelijks terugkerende vraag: ‘Wat eten we vandaag?’. Bestsellerauteur Meera Sodha geeft ons het antwoord met haar nieuwste boek ‘Bij Meera aan tafel‘. Een prachtig naslagwerk om er, wat mij betreft, elke dag bij te pakken.

Nog niet zo lang geleden kwam ik er tijdens een vragenrondje achter dat de manier waarop we bedenken wat we ’s avonds gaan eten heel erg kan verschillen. Zo bedenkt de een het gerecht rondom de proteïnebron en is de ander meer gefocust op koolhydraten. Mijn beste vriendin begint haar brainstorm bijvoorbeeld met de vraag: heb ik vandaag zin in rijst, pasta of juist wraps? Terwijl mijn grote liefde zijn avondmaaltijd baseert op de bron van vlees, vis of vega alternatieven.

Hoewel ik beide gedachtegangen goed begrijp, bestaat mijn basis altijd uit groenten. Mijn hart ging dan ook een stuk sneller kloppen toen ik erachter kwam dat Meera Sodha haar boek precies heeft ingedeeld zoals ik dat wil: op basis van ingrediënten en dan met name groentesoorten of peulvruchten.

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bij Meera aan tafel

Meera Sodha is kok en succesvol kookboekenauteur en staat bekend om haar Aziatische vegan en vegetarische recepten. Je kent haar misschien wel van haar bekende kookboeken Azië en Made in India of haar wekelijkse column ‘The New Vegan’ voor The Guardian. Meera kookt, schrijft en woont in Londen.

Voor ‘Bij Meera aan tafel‘ verzamelde ze de gerechten die ze graag maakt voor haar man en dochter. Het resultaat omvat 120 gezonde en smakelijke vegan en vega recepten voor het avondeten. Daarbij put ze uit een breed scala aan Europese, Aziatische en Midden-Oosterse keukens; van Italie, Turkije en Libanon tot India en Vietnam. Zoetekauwen niet getreurd: er is ook een heel hoofdstuk gewijd aan ‘happy endings’.

€ 33,99

Bestel het boek:

Bij Meera aan tafel

Favoriete recepten

De recepten uit het boek bevatten Meera’s persoonlijke favorieten die ze herontdekte tijdens een moeilijke periode, van klassieke eenpansmaaltijden en verrukkelijke ovenschotels tot supersnelle pasta’s. De maaltijden worden gecompleteerd met steengoede bijgerechten en afgesloten met waanzinnig lekkere desserts. Butter paneer curry uit de oven, spaghetti met kimchi en tomaat, kokos-kardemomtaart en bubble tea-ijs: met Meera aan tafel wordt elk diner een feest.

Benieuwd naar onze favorieten? Bekijk snel deze drie recepten:

Gemarmerde omelet met nam pla

Gemarmerde omelet met nam pla

Het is makkelijk, gezond en echt verrukkelijk. De nam pla geeft de omelet nog iets extra’s, waardoor hij ook makkelijker met rijst kan worden gemengd en een volledige maaltijd kan worden.

Naar het recept
Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe

Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe

Pad krapow, te vertalen als ‘roerbakgerecht van heilig basilicum’, dingt mee naar de titel ‘populairste en geliefdste streetfoodgerecht van Thailand’. Meera Sodha noemt het vaak ‘kra-POW!’, omdat het hoofdingrediënt, heilig basilicum, een sprankelende smaak van kruidnagel en peper heeft die, als je het er op het laatst door mengt, dit gerecht geweldig veel kracht, pracht en levendigheid geeft.

Naar het recept
Crispy Thaise roti’s met gezouten chocolade

Crispy Thaise roti’s met gezouten chocolade

Thaise crispy roti’s of pannenkoekjes zou het galgendessert van Meera Sodha zijn als ze ter dood veroordeeld zou zijn. Ze zijn crunchy vanbuiten en chewy vanbinnen, en nog verslavender door de gezouten chocolade en een sprenkeling gecondenseerde melk. Het rotideeg wordt doorgaans met de hand gemaakt en moet dan uren rusten, maar in dit recept worden filovellen gebruikt – een openbaring – waardoor ze supersnel klaar zijn.

Naar het recept

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!