
De klassieke zalmtartaar met komkommer en avocado kennen we allemaal wel, maar het kan ook een stuk spannender. Ontdek onze drie verrassende recepten!
Lees verder na de advertentie
Zalmtartaar is al jaren een favoriet voorgerecht, en met goede reden: het is fris, verfijnd en verrassend veelzijdig. Want hoewel de meeste mensen bij dit voorgerecht voor kerst gelijk denken aan de combinatie van zalm, komkommer en avocado, is er zo veel meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zalmtartaar met appel of wasabi? We zetten de drie populairste variaties op een rij. Ontdek de recepten maar snel!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Zalmtartaar recepten
Vergeet de klassieke combinatie, wij maken de zalmtartaar een stuk spannender. Dit zijn de recepten waarmee je iedereen verrast:

Zalmtartaar met appel, dille en selderij
De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!

Zalmtartaar met wasabimayo en gemarineerde sjalotjes
Je maakt de zalmtartaar pas echt chique wanneer je de saus zo vakkundig serveert. In het recept ontdek je hoe je dit doet. Maar check deze niet alleen voor de looks, maar ook voor de smaak. De combinatie met sjalotjes is verrassend goed!

Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo
Je kunt de tartaar natuurlijk met wat brood ernaast serveren maar nog leuker is eróp. Dit zalmtartaartje is het perfecte hapje voor bij de kerstborrel.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Zalmtartaar met avocado
Liever klassiek? Dan is dit je favoriete voorgerecht:
Ingrediënten
- 1 komkommer (zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes)
- 3 el extra vierge olijfolie
- zout en peper
- 2 el dille (fijngehakt)
- 2 avocado’s (rijp maar stevig – in kleine blokjes)
- 1 citroen (uitgeperst en schil geraspt)
- 2 el bieslook (fijngehakte)
- 2 tomaten (zaadlijsten verwijderd – fijngehakt)
- 2 el kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
- 200 g gerookte zalm
- waterkers (om te garneren)
Bereiding
Meng de komkommer in een kom met 1 el olijfolie, wat zout en peper en de dille. Meng in een andere kom de avocado voorzichtig met de helft van het citroensap en de bieslook en breng op smaak met zout en peper. Klop in een kommetje 2 el olijfolie met de tomaat, de kappertjes, het overige citroensap en de citroenschil door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Leg een kookring (ca. 8 cm Ø) op een bord en schep er ⅙ van de komkommer in. Druk het een beetje aan om een mooi stevig laagje te vormen. Verdeel hier ⅙ van de avocado over en strijk glad. Bedek de avocado met een laagje gerookte zalm. Verwijder de ring en herhaal dezelfde stappen met de overige 5 borden. Verdeel de tomatendressing over de tartaartjes en garneer met de waterkers.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook
Onze tips

15x voorgerechten voor kerst: makkelijk, luxe én feestelijk

3x de lekkerste voorgerechten met serranoham

5x een spectaculair en makkelijk kerst voorgerecht

9x de lekkerste vegetarische voorgerechten voor kerst

Van zalm tot biet: zo maak je thuis de perfecte tartaar

Kerst op school? Met deze traktaties steel je de show

Deze pronkstukken stelen de show tijdens het kerstdiner

Deze feestelijke brunch recepten wil jij met kerst op tafel zetten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



