Advertentie
Wat zijn coquilles?
Coquilles zijn de stukken vlees in de Sint-Jakobsschelp. Je kunt de zeevruchten in de schelp of los verkrijgen. In Engeland is het gebruikelijk om ze met schelp te eten met het oranje corail er nog aan. Je kan aan je visboer vragen ze schoon te maken en het corail eraan te laten, maar je kan ook zelf schoonmaken.
Houd hiervoor de schelp met de platte kant naar beneden en steek je mes in het midden. Snijd dan langs de rand de spier van de schelp los en breek het open. Het resultaat is vlees met een zijdezachte structuur en de smaak valt het beste te omschrijven als zacht, sappig en ietwat zoet.
Coquilles bakken
De parels van de zee hebben maar weinig nodig om heerlijk te smaken. Een klontje boter en vleugje citroen zijn vaak al genoeg. Volgens velen is de beste bereidingswijze coquilles bakken in boter. Wil je weten hoe? Check dan dit coquille recept. Probeer het eens uit, je zult zien dat de zeevruchten binnen enkele minuten een goudbruin korstje krijgen. Zijn ze goed gaar? Haal ze dan snel uit de pan en eet ze gelijk op met een vleugje citroensap erbij.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Coquilles als voorgerecht
Wil je coquilles als voorgerecht serveren? Goed idee! Je kunt ze simpelweg bakken in wat boter, of extra uitpakken. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze carpaccio van coquilles als voorgerecht? Verrassend makkelijk, snel en vooral heel erg lekker!
Carpaccio van coquilles met passievrucht
Naar het receptCoquilles recepten:
Naast coquilles bakken en marineren, kun je met de schaaldieren nog veel meer kanten op. Wat denk jij bijvoorbeeld van een smaakvolle risotto, feestelijk voorgerecht of chique in de schelp? Deze coquilles recepten laten de parels van de zee stralen:
Coquille met merg, macadamianoten en knolselderij
De delicate zeevruchten gaat goed samen met de zachte smaken van macadamianoten en knolselderij.
Naar het receptGebakken coquilles met MonChou en dragonsaus
Maak eens dit heerlijke voorgerecht: gebakken coquilles. Geen zin om uren in de keuken te staan? De saus kun je gemakkelijk al een dag van tevoren bereiden.
Naar het receptRisotto met coquilles en garnalen
Niet alleen in voorgerechten, ook in hoofdgerechten doen ze het goed. De zeevruchten laten deze risotto stralen.
Naar het receptOnze tips
34x de allerlekkerste recepten met zeevruchten
Dit zijn de lekkerste recepten met garnalen
Dit zijn de lekkerste recepten met mosselen
Van bisque tot bouillabaisse: de lekkerste recepten voor vissoep maken
Garnalen pellen: zo doe je dat!
Verschillende soorten seafood: dit zijn alle schaal- en schelpdieren op een rij
Restaurants op Texel: de beste strandtenten, hotspots en tips
Alles over asperges: de beste aspergetips & meer
Wat is gochujang en wat kun je ermee?
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.