Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Winterse soep: pompoen-linzensoep met spinazie

5x winterse soep om je aan te verwarmen

Advertentie

Hoe kouder het wordt, hoe meer zin we in soep krijgen. Met deze vijf recepten zit je er gegarandeerd warmpjes bij deze winter. Van een vullende linzensoep tot aan een romige bloemkoolsoep met kaas, deze winterse soepen mag je niet missen!

Winterse soep

Hoe kouder het wordt, hoe meer zin in soep we krijgen. Niets is lekkerder dan een kommetje zelfgemaakte winterse soep. Heerlijk om je aan op te warmen en vaak ook nog eens boordevol groenten. Ga jij vandaag bijvoorbeeld voor pompoen- of preisoep? Eet smakelijk!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool en kaas blijven een gouden combinatie. Is het niet als ovenschotel, dan is het wel in deze winterse soep. Voor de ultieme verwarmende soep voegen we in dit recept zowel cheddar als Parmezaanse kaas toe, want kaas is baas.

> naar het recept: bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bruine-bonensoep van Yvonne’s oma

Laten we eerlijk zijn; oma’s soep is áltijd de lekkerste soep! Bij hoge uitzondering deelt Yvonne een geheim familierecept: bruine-bonensoep van haar oma. Gevuld met bruine bonen, ui, prei en – hoe kan het ook anders – Drentse droge worst. En véél droge worst, want als Yvonne’s oma ergens een hekel aan had was het wel dat geprik in de pan, het vechten om het laatste stukje worst.

> naar het recept: bruine-bonensoep van Yvonne’s oma

Oma's soep: bruine-bonensoep van Yvonnes oma

Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Wist je dat je met boerenkool veel meer lekkers kan maken dan alleen maar de bekende stamppot? Stoof hem eens in een heerlijke winterse soep bijvoorbeeld. Door orzo aan de soep toe te voegen is het meteen een vullende maaltijdsoep. Maak van tevoren een pan vol, dan heb je genoeg om snel een kom soep op tafel te zetten op drukke doordeweekse dagen.

> naar het recept: boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Nog meer winterse soep:

Preisoep met parmezaancroute

Dit is niet zomaar een winterse soep met prei, maar eentje waar ook nog eens eekhoorntjesbrood doorheen gaat. Dat is weer net even anders dan dat je gewend bent waarschijnlijk. Schenk de soep in ovenvaste kommen zodat je een parmezaancroute erop kunt maken. Serveer de kommen vervolgens direct, ideaal voor als je een etentje organiseert.

> naar het recept: preisoep met parmezaancroute

preisoep_kaas

Pompoen-linzensoep met spinazie

Een goed vullende maaltijdsoep met pompoen, linzen en spinazie. En ook nog eens lekker romig van smaak door de yoghurt. Liever een vegan maaltijd? Laat de yoghurt dan weg of vervang ‘m door plantaardige yoghurt.

> naar het recept: pompoen-linzensoep met spinazie

Winterse soep: pompoen-linzensoep met spinazie

Lees meer over soep:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!