Winterse soep

Hoe kouder het wordt, hoe meer zin in soep wij krijgen. Niets lekkerder dan een kommetje zelfgemaakte winterse soep. En zo veel groenten als er zijn, zo veel smaken zijn er. Ga jij vandaag voor pompoen- of preisoep?

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool en kaas blijven een gouden combinatie. Voor dé ultieme winterse soep voegen we in dit soepje zowel cheddar als Parmezaanse kaas toe. Zo kom jij de winter wel door!

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bruine-bonensoep van Yvonne’s oma

Laten we eerlijk zijn; oma’s soep is altijd de lekkerste soep! Bij hoge uitzondering deelt Yvonne een geheim familierecept: bruine-bonensoep van haar oma. Gevuld met bruine bonen, ui, prei en – hoe kan het ook anders – Drentse droge worst. En véél droge worst, want als Yvonne’s oma ergens een hekel aan had was het wel dat geprik in de pan, het vechten om het laatste stukje worst. Bij haar oma kreeg iedereen genoeg, zoals het oma’s betaamt.

Oma's soep: bruine-bonensoep van Yvonnes oma

Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Wist je dat je met boerenkool veel meer lekkers kan maken dan alleen de bekende stamppot? Stoof hem eens in een heerlijke winterse soep! Dit is een echte maaltijdsoep door de vulling van orzo. Maak het af met een strooisel van parmezaan.

Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Preisoep met parmezaancroute

Niet zomaar een winterse soep met prei maar eentje met eekhoorntjesbrood. Dat is weer net even anders! Schenk de soep in ovenvaste kommen zodat je een parmezaancroute erop kunt maken. Serveer de kommen vervolgens direct. Leuk voor als je eters krijgt!

preisoep_kaas

Pompoen-linzensoep met spinazie

Een goed vullende maaltijdsoep met pompoen, linzen en spinazie. Lekker romig van smaak door de yoghurt. Liever vegan soep? Laat de yoghurt dan weg of vervang hem door plantaardige yoghurt.

Pompoen-linzensoep met spinazie

Wil je iedere week de lekkerste winterse recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.