Bakken met mandarijn

In de herfst is toch niks lekkerder dan bakken met mandarijn? Bij deze citrusvrucht moet je altijd een beetje geluk hebben. Als je geluk hebt, heb je een heerlijk zoet sappig mandarijntje te pakken. Met een beetje pech heb je een uitgedroogde mandarijn. Gebruik deze uitgedroogde mandarijntjes voortaan gewoon in je baksels want ze bevatten nog steeds veel smaak. Smullen!

1. Mandarijn-marsepeinmuffins

A muffin a day, keeps the doctor away. Deze kleine zoete zaligheden kunnen altijd. Probeer eens deze mandarijn-marsepeinmuffins. Roer het beslag niet te lang, dan worden de muffins taai.

Bakken voor pakjesavond: mandarijn-marsepeinmuffins

2. Mandarijnen droomcake

Deze heerlijke mandarijnen droomcake is naar recept van Jamie Oliver. Hij tipt ons: “Deze taart is superleuk om te maken en heerlijk bij een kop thee. Wat je overhoudt is lekker om te over roomijs te kruimelen. Ik maak hem altijd op de dag zelf, maar de cake kun je natuurlijk ook van tevoren bakken en een nachtje in de trommel bewaren.”

bakken met mandarjin droomcake Jamie Oliver

3. Speculaas-kwarktaart met mandarijn

Speculaas kan het hele jaar door als je het ons vraagt. In deze taart met frisse kwark en sinaasappel is het koekje superlekker!

bakken met mandarijn speculaas kwarktaart

4. Mandarijnentaart met rozemarijn

Wil je een pronkstuk op tafel? Voor een echt “wauweffect” op speciale gelegenheden maak je deze spectaculaire taart. Hou er na het diner een gaatje voor vrij, snijd hem aan tijdens de koffie of snoep stiekem een puntje tijdens het ontbijt. De rozemarijn geeft de taart een verassende smaak.

bakken met mandarijn

5. Romige marsepeinpudding met een zure mandarijnensaus

Marsepein en mandarijn? Een gouden combinatie. In deze romige marsepeinpudding met zure mandarijnensaus komen de smaken perfect samen.

Marsepeinpudding

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.