Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
speculaas kwarktaart

5x bakken met mandarijn

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze vijf favoriete recepten met mandarijn bij elkaar. Ga jij met mandarijn bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met mandarijn

In de herfst is toch niks lekkerder dan bakken met mandarijn? Bij deze citrusvrucht moet je altijd een beetje geluk hebben. Als je geluk hebt, heb je een heerlijk zoet sappig mandarijntje te pakken. Met een beetje pech heb je een uitgedroogde mandarijn. Gebruik deze uitgedroogde mandarijntjes voortaan gewoon in je baksels want ze bevatten nog steeds veel smaak. Smullen!

1. Mandarijn-marsepeinmuffins

A muffin a day, keeps the doctor away. Deze kleine zoete zaligheden kunnen altijd. Probeer eens deze mandarijn-marsepeinmuffins. Roer het beslag niet te lang, dan worden de muffins taai.

Bakken voor pakjesavond: mandarijn-marsepeinmuffins

2. Mandarijnen droomcake

Deze heerlijke mandarijnen droomcake is naar recept van Jamie Oliver. Hij tipt ons: “Deze taart is superleuk om te maken en heerlijk bij een kop thee. Wat je overhoudt is lekker om te over roomijs te kruimelen. Ik maak hem altijd op de dag zelf, maar de cake kun je natuurlijk ook van tevoren bakken en een nachtje in de trommel bewaren.”

bakken met mandarjin droomcake Jamie Oliver

3. Speculaas-kwarktaart met mandarijn

Speculaas kan het hele jaar door als je het ons vraagt. In deze taart met frisse kwark en sinaasappel is het koekje superlekker!

bakken met mandarijn speculaas kwarktaart

4. Mandarijnentaart met rozemarijn

Wil je een pronkstuk op tafel? Voor een echt “wauweffect” op speciale gelegenheden maak je deze spectaculaire taart. Hou er na het diner een gaatje voor vrij, snijd hem aan tijdens de koffie of snoep stiekem een puntje tijdens het ontbijt. De rozemarijn geeft de taart een verassende smaak.

bakken met mandarijn

5. Romige marsepeinpudding met een zure mandarijnensaus

Marsepein en mandarijn? Een gouden combinatie. In deze romige marsepeinpudding met zure mandarijnensaus komen de smaken perfect samen.

Marsepeinpudding

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!