Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Blue monday: 7x guilty pleasures om mee te zondigen

Blue monday: 7x guilty pleasures om mee te zondigen

Advertentie

We hate to break it to you, maar het is vandaag de meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday staat bekend als de dag dat alle goede voornemens zijn mislukt, de feestdagen voelen al weer ver weg en het is nog steeds koud en donker buiten. Maar hé, geen paniek. Wij helpen je om deze dag door te komen door zeven guilty pleasures te delen waarmee jij vandaag mag zondigen. Zo voel jij je in no-time beter!

Guilty pleasures om mee te zondigen

Er is geen betere dag om jezelf eens goed te trakteren dan op Blue Monday. Vandaag hangen we zelf de slingers op en maken we er een feestje van! En wat is nu leuker dan héél erg lekker eten? Maak een van deze zeven gruwelijk lekkere recepten om mee te zondigen. Vandaag mag alles! Dus, waar wacht je nog op? Maak snel een van deze guilty pleasures om mee te zondigen.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Heerlijke zelfgemaakte friet

Denken wij aan guilty pleasures om mee te zondigen, dan denken wij aan friet. Heerlijk zout en lekker vet. Je eigen friet maken lijkt lastig, maar dat is het helemaal niet. Met dit recept til je jouw favoriete bijgerecht naar een hoger niveau. Extra lekker met zelfgemaakte mayonaise en kruidenzout.

> naar het recept: zelf friet maken 

zelfgemaakte friet

Chili Cheese Dogs van de barbecue

De guilty pleasure om mee te zondigen van BBQ-koning Jord Althuizen? Dat zijn deze chili cheese dogs: “Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het stand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island Boardwalk. Deze associatie is vooral te danken aan Nathan’s hotdogs, die als sinds 1916 vanaf deze locatie hotdogs verkoopt en inmiddels geroemd is voor zijn chili loaded variant. Deze smokey versie is duidelijk wat rokeriger dan zijn Yankee cousin, maar doet het qua pit net zo goed. Wil je de kids mee laten genieten? Laat dan het chilipoeder zeker achterwege. Oh, en het bier natuurlijk.”

> naar het recept: chili Cheese Dogs van de barbecue

guilty pleasures

Chili cheese fries

Deze godfather van de loaded fries moet je echt eens proberen. Maak de chili een dag van tevoren, dan smaakt hij nóg lekkerder! Zo kom jij je Blue Monday wel door.

> naar het recept: chili cheese fries

Chili cheese fries franse frietjes

Cheeseburger met blauwe kaas

Burgers kan je maken met gehakt, met kalkoen of met zwarte bonen. Maar deze variant met blauwe kaas is toch wel echt het allerlekkerst. Foodieskok Willem maakt stap voor stap de beste burgers en vandaag gaat hij voor deze cheeseburger met blauwe kaas. Het water loopt ons al in de mond.

> naar het recept: cheeseburger met blauwe kaas

cheeseburger blauwe kaas guilty pleasures om mee te zondigen

BigMac pizza

Ultiem zondigen doe je met deze BigMac pizza. Ja, je leest het goed: dit gerecht is best of both worlds. Bij het nemen van de eerste hap ben je even in de war: eet je nou een burger of een pizza? Maar de smaakcombinatie is verrassend geslaagd. Probeer het eens!

> naar het recept: BigMac pizza

BigMac pizza

Vegetarische kapsalon

Wat is jouw guilty pleasure om mee te zondigen? Onze Foodies Friend Nienke gaf ons dit recept voor een vegetarische kapsalon, maar hier zouden wij ons niet voor schamen!

> naar het recept: vegetarische kapsalon met knolselderijshoarma en big mac saus

vegetarische kapsalon guilty pleasures om mee te zondigen

Pork Carnitas Nacho’s

Weer zo’n top recept van  BBQ-koning Jord Althuizen “Carnitas betekent in het Mexicaans ‘Little meats‘ en staat voor vlees dat op lage temperatuur gestoofd is in olie of reuzel en vervolgens uit elkaar is getrokken. Dat klinkt al goed, maar het wordt nog beter als we gaan smoke-braisen in rook en bier. Vul je ice bucket maar vast met bier en nodig vrienden uit. Het is tijd voor serious snacken!

> naar het recept: Pork Carnitas Nacho’s

Remko Kraaijeveld - Pork Carnitas Nacho's

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!