Recepten voor vega paté

Bij Foodies is het deze maand borreltijd. Dat vieren we volop. Zo deelden we al verschillende lijstjes met onze favoriete borrelhapjes. En daar komt dit lijstje nu bij. Samen met De Vegetariërsbond maakten we namelijk vier heerlijke patés. De gemene deler? De patés zijn volledig vegetarisch. Haal de borrelplank maar tevoorschijn en bekijk snel deze vier recepten voor vega paté. Welke ga jij als eerste maken?

1. Mexicaanse bonenpaté met tostada

Als eerste maken we een uitstapje naar Mexico. Daar weten ze hoe er geborreld moet worden. Zo vond je in Foodies Fiësta Mexicana bijvoorbeeld verschillende recepten voor Mexicaanse borrelhapjes. En daar mag een goede paté niet bij ontbreken. Maak eens deze bonenpaté met tostada’s (gefrituurde maistortilla’s).

Mexicaanse bonenpaté met tostada

2. Noten-linzenpaté

Ben je gek op noten? Wij ook! Deze paté op basis van pecannoten en bruine linzen is om je vingers bij af te likken. Serveer de paté met toastjes, rozijnen-notenbrood en druiven voor de full experience. Was het elke dag maar borreltijd…

recepten voor vega paté Noten-linzenpaté

3. Paddenstoelenpaté

Dit is misschien wel onze absolute favoriet als het aankomt op recepten voor vega paté. Je gebruikt namelijk funghi porcini, dat is gedroogd eekhoorntjesbrood, en verschillende soorten champignons. De overige ingrediënten zorgen voor een mooie balans tussen frisse en aardse smaken. Nootjes, brood of groentechips combineren bovendien goed met deze paté.

recepten voor vega paté Paddenstoelenpaté

4. Laagjespaté met wortel, bloemkool en spinazie

De laatste van de vier recepten voor vega paté, maar zeker niet de minste. Deze paté zit bijvoorbeeld boordevol groenten. Wortels, bloemkool en spinazie geven de paté een gezonde boost. Borrelen zonder schuldgevoel dus, hier mag je gerust wat extra van nemen. Rucola, olijfolie en citroensap brengen de paté volledig in balans, serveer dit er gerust bij in aparte bakjes.

Laagjespaté met wortel bloemkool en spinazie

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: