
Recepten voor vega paté
Lees verder na de advertentie
Bij Foodies is het deze maand borreltijd. Dat vieren we volop. Zo deelden we al verschillende lijstjes met onze favoriete borrelhapjes. En daar komt dit lijstje nu bij. Want wij maakten we namelijk vier heerlijke patés. De gemene deler? De patés zijn volledig vegetarisch. Haal de borrelplank maar tevoorschijn en bekijk snel deze vier recepten voor vega paté. Welke ga jij als eerste maken?
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
1. Mexicaanse bonenpaté met tostada
Als eerste maken we een uitstapje naar Mexico. Daar weten ze hoe er geborreld moet worden. Zo vond je in Foodies Fiësta Mexicana bijvoorbeeld verschillende recepten voor Mexicaanse borrelhapjes. En daar mag een goede paté niet bij ontbreken. Maak eens deze bonenpaté met tostada’s (gefrituurde maistortilla’s).
> naar het recept: Mexicaanse bonenpaté met tostada
2. Noten-linzenpaté
Ben je gek op noten? Wij ook! Deze paté op basis van pecannoten en bruine linzen is om je vingers bij af te likken. Serveer de paté met toastjes, rozijnen-notenbrood en druiven voor de full experience. Was het elke dag maar borreltijd…
> naar het recept: noten-linzenpaté
3. Paddenstoelenpaté
Dit is misschien wel onze absolute favoriet als het aankomt op recepten voor vega paté. Je gebruikt namelijk funghi porcini, dat is gedroogd eekhoorntjesbrood, en verschillende soorten champignons. De overige ingrediënten zorgen voor een mooie balans tussen frisse en aardse smaken. Nootjes, brood of groentechips combineren bovendien goed met deze paté.
> naar het recept: paddenstoelenpaté
4. Laagjespaté met wortel, bloemkool en spinazie
De laatste van de vier recepten voor vega paté, maar zeker niet de minste. Deze paté zit bijvoorbeeld boordevol groenten. Wortels, bloemkool en spinazie geven de paté een gezonde boost. Borrelen zonder schuldgevoel dus, hier mag je gerust wat extra van nemen. Rucola, olijfolie en citroensap brengen de paté volledig in balans, serveer dit er gerust bij in aparte bakjes.
> naar het recept: laagjespaté met wortel, bloemkool en spinazie
Lees ook: Het geheim van de perfecte paté
Onze tips

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeën

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.