Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
De perfecte paté: wildzwijnpaté

Het geheim van de perfecte paté

In samenwerking met Lindenhoff
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Het geheim van een perfecte paté? Goed vlees, een lekkere mix van kruiden en specerijen en een langzame garing in de oven. Lindenhoff-slager Bert geeft de beste tips!

De perfecte paté: het vlees

Voor de perfecte paté gebruik ik het liefst wild van zwijn. Dankzij de actieve levensstijl en gevarieerde voeding heeft het vlees van het wildzwijn een mooie zachte, maar toch uitgesproken en pittige wildsmaak. De dieren hebben lekker rondgescharreld in de natuur, waar ze leven van onder andere bladeren, kruiden, eikels, beukennootjes, paddenstoelen en vruchten. Dat proef je allemaal terug in de paté.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Laagje spek

Een lekkere paté is niet compleet zonder een laagje spek. Wildzwijn is iets aan de droge kant, dus bekleed je vorm het liefst met een vettere soort, zoals plakken gerookt ontbijtspek van het Baambrugs big of gesneden Iberico lardo. Dit spek houdt z’n vet bij verwarming goed vast en draagt bij aan de binding van je paté. En – mooi meegenomen – het geeft enorm veel smaak af!

De perfecte paté

Specerijen

Als ik paté maak, kies ik voor warme smaken die het vlees complementeren, zoals kruidnagel, laurier, nootmuskaat en jeneverbessen, en bouillon van goede kwaliteit.

Goede bouillon

Maak je eigen bouillon of gebruik de gevogelte jus van Lindenhoff. Deze is getrokken van de karkassen van kippen en kalkoenen en heeft een rijke, diepe smaak.

Au bain-marie

We willen onze paté zachtjes garen, zodat hij niet uitdroogt en tot hij een kerntemperatuur van ongeveer 70°C heeft. Dit gaat het beste in een waterbad in de oven, bij een relatief lage oventemperatuur van 140-160°C.

Aan tafel!

Laat de paté eerst afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna minimaal 24 uur in de koelkast zodat hij goed op kan stijven. Lekker met knapperig zuurdesembrood en zoetzure cranberrycompote. Ook lekker met een salade van geroosterde wintergroenten.

Zelf aan de slag met wild zwijn van Lindenhoff? Bestel de ingrediënten op Lindenhoff.nl en laat ze bij je thuisbezorgen.

Het recept voor de perfecte paté

Loopt het water je in de mond? Ga snel zelf aan de slag met dit heerlijke recept voor wildzwijnpaté. Ideaal voor de feestdagen!

De perfecte paté: wildzwijnpaté

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!