
Zo maak je van één feeststol twee totaal verschillende trifles
We gingen aan de slag met de feeststollen van Jumbo en maakten niet één, maar twee prachtige trifles die jij als afsluiter van je diner kunt serveren. Welke van de twee trifles is jouw favoriet?
Lees verder na de advertentie
Een feeststol is vaste prik bij het kerstontbijt maar met wat kleine toevoegingen serveer je hem ’s avonds gewoon weer. Dat is niet alleen lekker maar ook nog eens duurzaam. Zo blijven de overgebleven stukjes brood niet te lang liggen totdat ze misschien wel in de prullenbak belanden. Met deze twee kerstrecepten maak jij er gewoon wat lekkers mee!
Op zoek naar recepten voor de feestdagen?
Twee soorten feeststol
Het is ieder jaar weer een vaste kracht in het kerstassortiment: de luxe feeststol. Rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en een smeuïge kern van amandelspijs. Maar dit jaar kan het ook net wat specialer met Jumbo’s feeststol met pistache, amarena en hazelnoten. De kwaliteit van een feeststol zoals je die gewend bent van Jumbo, maar dan met extra smaakmakers. De kersen geven de stol iets zoetigs en de noten in het brood geven een heerlijke crunch. De smaken combineren perfect met de rozijnen, krenten en het amandelspijs.
Welke smaak je ook kiest; de feeststollen van Jumbo worden met zorg bereid en met de hand gevouwen, zodat elke stol van uitstekende kwaliteit is. Heerlijk voor bij het ontbijt, de kerstbrunch, de koffie of, zoals je in onderstaande recepten zult zien, in het dessert!
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Lees verder na de advertentie
Trifle van feeststol
Je tovert de feeststol eenvoudig om tot trifle. Dit klassieke Britse dessert bestaat traditioneel uit cake, room en fruit maar met feeststol kan het net zo goed! Zo combineren wij Jumbo’s luxe feeststol met stoofperen, room, theesiroop en wittechocoladecrunch. De feeststol met pistache, amarena en hazelnoten combineren we voor een fris effect met wat zelfgemaakte gekonfijte citroenen. Benieuwd hoe we dit doen? Bekijk de recepten maar snel:

Trifle van feeststol, stoofperen en theesiroop
Niets zegt ‘kerst’ zo goed als de smaak van feeststol en stoofperen. In deze trifle worden deze klassiekers gecombineerd met lagen room en theesiroop tot het ultieme kerstdessert.

Trifle van feeststol met pistache, amarena, gekonfijte citroen en wittechocoladeroom
Een feeststol met pistache, amarena en hazelnoten is van zichzelf al lekker, maar gecombineerd met gekonfijte citroen en witte chocoladeroom maak je er pas echt een feestje van!
Lees verder na de advertentie
Trifle tips
Je kunt natuurlijk de bovenstaande recepten stap-voor-stap opvolgen om jouw feeststol om te toveren tot trifle, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kun je de room op smaak maken met specerijen zoals kardemom en kaneel. Of wat denk je van een ander soort fruit? Vervang de peren door appels en de citroen door ananas en je hebt twee totaal andere trifles!
Ook kun je er voor kiezen om nog meer toppings te gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan: gebakken amandelschaafsel, gesuikerde noten zoals pinda’s of pecannoten, chocoladedruppels (melk, wit of puur), feestelijke goudsprinkels of verkruimelde koekjes.
Wekelijks handige kooktips ontvangen?
Onze tips

Trifle recepten: van klassiek tot over de top (inclusief handige tips)

Wat is een kerststol?

Tiny trifles: 5x een makkelijk toetje

Desserts zonder stress: 4x toetjes voor kerst

Deze feestelijke brunch recepten wil jij met kerst op tafel zetten

De ultieme kerstklassiekers… maar dan zónder vlees (en niemand merkt het)

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



