Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Tiny trifles: 5x een makkelijk toetje

Advertentie

Wil je een snel en makkelijk toetje op tafel zetten? Dan zijn deze tiny trifles je beste vriend. Door het dessert laagje voor laagje op te bouwen, behaal je eenvoudig een indrukwekkend resultaat. Zeker wanneer je deze recepten probeert!

Makkelijk toetje

Trifles zijn een bekend Brits nagerecht en bestaan uit laagjes fruit, room en cake in een glaasje. Het is een makkelijk toetje bij uitstek en daarmee perfect te maken wanneer er onverwachts gasten voor de deur staan. Sla deze recepten voor een makkelijk toetje dus zeker op. Dat komt altijd van pas!

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Trifle met bloedsinaasappelgelei en amaretti

Je moet voor het opdienen misschien wel wat geduld hebben, maar het dessert zelf zet je al in een kwartier in elkaar. Daarna is het een uurtje wachten tot de gelei opgestijfd is. Dat is geen probleem, dan kun jij ondertussen de andere gangen op eten.

> naar het recept: trifle met bloedsinaasappelgelei en amaretti 

Trifle met bloedsinaasappelgelei en amaretti makkelijk toetje

Trifle met gegrilde ananas en chocolade

Mooi zijn de laagjes hè? Zoiets zie je alleen in een glas. Pak daarom je favoriete glazen uit de kast en maak er een makkelijk toetje in. De ananas in dit recept wordt lekker zoet door het te grillen, wat mooi samengaat met de witte chocolade.

> naar het recept: trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Eton mess trifle met rabarber

Een ander makkelijk toetje uit de Engelse keuken is de Eton Mess. Dit dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit zoals rabarber. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doe je toch wel!

> naar het dessert: eten-mess trifle met rabarber

Eton mess trifle met rabarber makkelijk toetje

Peche melba trifles

De zomer mag dan misschien wel voorbij zijn, je vind de smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.

> naar het recept: peche melba trifles

peche melba trifles

Trifle van Vesters

We sluiten het lijstje met tiny trifles af met een recept van chef Vesters. Hij breekt graag een lans voor dit makkelijk toetje want “(…) bestrooid met een dun, knisperend laagje van geroosterde pistache en amandel, is zij een wonder van eenvoud en vernuft, geserveerd in een kristallen coupe.”

> naar het recept: trifle van Vesters

trifle van Vesters makkelijk toetje

Lees ook: 5x recepten voor supersnelle toetjes

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!