
Het gezonde weekendmenu
Lees verder na de advertentie
Nieuw jaar, nieuwe kansen. Van 4 op de 5 Nederlanders is gezonder eten het goede voornemen voor aankomend jaar. Ben jij een van hen? Dan hebben wij het perfecte gezonde weekendmenu voor jou samengesteld. Dit weekend gaan wij namelijk voor een slank menu met weinig calorieën. We starten met soep, genieten van een salade en eindigen met een grandioze granita. Op zoek naar nog meer gezonde gerechten? Op onze Pinterest-pagina vind je nog meer inspiratie.
Voorgerecht
Een kommetje verwarmende soep is dé perfecte start van het weekendmenu. Deze variatie is heerlijk winters van smaak door de combinatie van winterwortels en pastinaak. De soep serveer je in kommen en garneer je met wat extra room en gemalen zwarte peper. Ziet er toch prachtig uit?
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
> naar het recept voor wortel-pastinaaksoep
Hoofdgerecht
Stoven, stomen, bakken en braden, met spruitjes kan je eigenlijk alles. Maar wist je dat je er ook de heerlijkste salades mee kan maken? Deze Italiaanse spruitjessalade is alles wat je in de winter wil. Je zet namelijk eenvoudig een lekkere gezonde maaltijd op tafel en stiekem mag je ook nog een beetje zondigen met de plakjes pancetta en grana padano. Geniet er van!
> naar het recept voor Italiaanse spruitjessalade
Nagerecht
Wortels voor en wortels na. Dit gezonde weekendmenu zit er vol mee. Want deze granita is simpelweg gewoon de friste manier om je maaltijd af te sluiten. En daarmee is dit toetje dus ook het perfecte slot van het gezonde weekendmenu. De granita bevat voor een dessert namelijk ook relatief weinig calorieën.
> naar het recept voor wortel- en yoghurtgranita met honing en gepofte granen
Lees ook: slanke hoofdgerechten onder 500 kcal
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.