Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pestognocchi met lentegroenten zoals rucola, aspergebroccoli en courgette

Vind jij groenten eten lastig? Niet met deze recepten!

Om je darmflora gezond te houden, zou je 30 verschillende soorten planten per week moeten eten. Dat lijkt nogal een opgave, maar met deze recepten zet je in ieder geval een stap in de goede richting en kun jij met gemak voldoende groenten eten!

Lees verder na de advertentie

Groenten eten

Volgens het Voedingscentrum is het advies om minimaal 250 gram groente per dag te eten en om dit aan het einde van de week uit minstens 30 verschillende planten te halen. Groenten bevatten natuurlijk veel voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën, maar geven wel een vullend gevoel. Daarnaast hebben ze veel voordelen voor je gezondheid en hangen ze samen met een lager risico op chronische ziekten.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat zijn groenten?

Natuurlijk ken je vast wel de broccoli, bloemkool en tomaten. Maar onder groenten verstaan we eigenlijk alle eetbare delen van een plant. Denk hierbij dus ook aan eetbare paddenstoelen, paprika, avocado, radijs, wortelen en komkommer. Benieuwd welke groenten er wanneer in het seizoen zijn? Dat hebben wij handig voor je op een rij gezet!

Recepten met groenten

Nu je weet hoeveel groenten je het beste per week kunt eten, is het natuurlijk de vraag hoe je aan dit aantal kunt komen. Dan zit je hier aan het juiste adres, want met deze recepten boordevol groenten zorg jij wel voor die 250 gram per dag!

Twee borden met lentefattoush bestaande uit onder andere radijs, peultjes, rode biet en feta met daarop sumakzalm.

Sumakzalm met lentefattoush

De zalm krijgt een frisse kick van sumak en samen met een knapperige fattoush vol groenten en verse kruiden vormt het een kleurrijk en verrassend bord boordevol lentegevoel.

Naar het recept
Pestognocchi met lentegroenten zoals rucola, aspergebroccoli en courgette

Pestognocchi met lentegroenten

Zin in iets makkelijks én smaakvols? Deze pestognocchi met lentegroenten staat in een handomdraai op tafel. Vol frisse smaken, knapperige groenten en romige pesto – het perfecte gerecht voor elke dag van de week!

Naar het recept
Twee bowls met onder andere sesamtofu, quinoa, edamame, paksoi en avocado

Sesamtofubowl

Deze sesamtofubowl met knapperige groenten is een feestje voor je smaakpapillen. Simpel, smaakvol en volledig plantaardig – ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je nét wat extra’s wil.

Naar het recept
Cover voor

Kokoscurry met duizendkoppige kool

Deze vegan kokoscurry met duizendkoppige kool is simpel, smaakvol en voedzaam. De romige kokosmelk vormt de basis voor een kruidige saus, terwijl de kool zorgt voor structuur en bite. Een makkelijk doordeweeks gerecht dat vol zit met groenten en helemaal plantaardig is – zonder in te leveren op smaak.

Naar het recept

Tip!

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!