Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
pompoensoep

Herfstsoep maken? Deze recepten wil je vandaag nog proberen

Profielfoto van
YvonneYvonne Doorten

Het soepseizoen is weer van start! Met deze kommen vol lekkers warm jij binnen op terwijl de regen tegen de ruiten tikt. Kan je niet kiezen? Wij helpen je een handje en zetten onze favoriete soepen voor in de herfst voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie

Herfstsoep

Een van de meest ultieme herfstgerechten is zo’n warme kom boordevol groenten en liefde. Bedenk maar eens; hoe lekker is het als je thuiskomt na een lange regenachtige dag, en vervolgens staat er een dampende kop soep op je te wachten. Ideaal voor in de herfst toch? Met deze vijf recepten voor soep voor in de herfst geven we je een beetje licht tijdens de donkere dagen, geniet ervan!

Meer inspiratie voor de herfst ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
pompoensoep

Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)

Hier hebben we de hele zomer stiekem naar uitgekeken: een dampende kom soep met dikke tosti’s. De blauwe kaas past perfect bij de romige smaak van de pompoensoep. Kaas is baas, zeker in deze dampende soep voor in de herfst.

Naar het recept
paddenstoelensoep recept

Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen

Dit recept ging niet voor niets viral op Instagram. We kunnen je natuurlijk vertellen waarom, maar eigenlijk moet je dit lekkers gewoon zelf proeven. Op en top soep voor in de herfst en bijzonder smaakvol!

Naar het recept
prei minestrone

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

Helemaal vegan en oh zo smaakvol. Serveer er broodjes bij met een waanzinnig lekkere, zelfgemaakte peterseliepesto om je diner compleet te maken. Ideaal als je gasten verwacht, al is deze soep misschien wel te lekker om te delen.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak

Een goedgevulde soep hoort bij de herfst. Wat dacht je van deze variant met steranijs en steak? Verwarmend, gezond én lekker! Kruip maar lekker weg onder een dekentje met een kommetje warme soep. Met dit recept komt dat helemaal goed.

Naar het recept
Traditionele tom kha kai met kip

Traditionele tom kha kai soep met kip

Ben je de kou alweer zat? Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Sluit je ogen bij elke hap soep en waan jezelf even in een mooi en warm paradijs!

Naar het recept
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep is een echte herfstklassieker. De hartige granola geeft een smaakvolle nieuwe draai en een lekkere bite aan dit recept. Top deze af met de overgebleven pompoenpitten!

Naar het recept
redactiefavoriet
pompoensoep

Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)

Pompoensoep als avondeten is altijd een goed idee. Maak een extra grote pan, zodat je de dagen erna nóg een keer genieten van deze heerlijke romige soep. Maak heerlijke blauwekaastosti’s erbij en je kunt aan tafel!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 wortels (in kleine blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 kleine oranje pompoen (ca. 1 kg vruchtvlees, in blokjes)
  • 1.2 l groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 150 ml slagroom
  • verse nootmuskaat (gemalen)

de tosti’s

  • 150 g zachte blauwaderkaas (bijv. Bleu d’Aurvergne)
  • 125 g geraspte mozzarella
  • 2 takjes salie (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 8 sneetjes witbrood
  • 80 g boter

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de wortel, de bleekselderij en de knoflook ca. 5 minuten in.

  2. Voeg de pompoen toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook tot de pompoen zo zacht is dat je hem makkelijk met een lepel kunt pletten.

  3. Voeg de slagroom toe en kook 2-3 minuten verder. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met nootmuskaat.

  4. Roer intussen voor de tosti’s de blauwaderkaas, de mozzarella en de salie glad. Verdeel het kaasmengsel over 4 sneetjes brood en leg er de overige sneetjes bovenop. Bestrijk de buitenkant van de tosti’s met de boter en bak ze in een koekenpan tot ze aan de buitenkant goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

  5. Snijd de tosti’s in repen en serveer bij de soep.

©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncun Styling: Tony Hutchginson Foodstyling: Katja Greenwood

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!