Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kinderen versieren kerstkoekjes op aanrecht

Kerst met kinderen: dit zijn de leukste bakrecepten

De kerstvakantie is hét moment om samen gezellig de keuken in te duiken. Samen bakken, kneden, proeven en natuurlijk ook een beetje knoeien en kliederen. Dit zijn de allerleukste recepten om deze kerst samen met je kind te maken!

Lees verder na de advertentie

Bakken met kinderen

In de kerstvakantie weinig plannen? Ga gezellig bakken voor kerst met je kids voor kerst. Of ze nu groot of klein zijn, met deze recepten maak je er gegarandeerd samen een feestje van in de keuken! Zo zijn jullie samen een middagje zoet en staat er tijdens het kerstdiner met kinderen ook nog eens iets lekkers voor iedereen op tafel.

kerstbomen- en kransjeskoekjes

Kerstkransjes en kerstbomen

Wat is er nu leuker dan met kerstmis samen met je (klein)kinderen de keuken in te duiken en samen kerstkoekjes te bakken in verschillende vormpjes en maten. Maak bijvoorbeeld samen kerstkransjes, sterren of kerstbomen. En daarna mooi versieren met glazuur en spikkels. Dat de deegkruimels en spikkels tot aan het plafond zitten moet je maar voor lief nemen, want pret hebben jullie zeker!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Kerstboomcakepops

Kerstboomcakepops

Het leukste van deze cakepops? Dat is natuurlijk om ze te versieren. Een beetje knoeien en kliederen mag. Zo maak je er samen een feestje van!

Naar het recept
Gepofterijsrendieren

Gepofterijstrendieren

Hoe leuk zijn deze rendieren gemaakt van gepofte rijst? Perfect als tussendoortje en ook leuk om uit te delen als traktatie!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Rudolph het rendier-boterkoeken

Rudolph het rendier-boterkoeken

Geen zin in gepofte rijst? Deze boterkoeken maak je ook met je favoriete kerstfiguur en zijn minstens net zo lekker…

Naar het recept
Rendier hazelnoot brownies

Rendier hazelnoot brownies

Oké de laatste dan. Dit is een heerlijke brownie die je met een paar simpele decoraties omtovert tot gezellige rendieren. Je ziet het, decoreren hoeft echt niet moeilijk en ingewikkeld te zijn.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Kerstboom brood

Bladerdeeg kerstboom met kaas en pesto

Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van kleur door de topping van knapperige kaas. Het leukste van dit kerstboombrood is het draaien de ’takken’.  Kleine moeite, groots plezier.

Naar het recept
Gesmolten sneeuwpop snacks

Gesmolten sneeuwpop snacks

Het is een waar feestje om deze gesmolten sneeuwpopsnacks te maken. Het leukste? Dat is natuurlijk het versieren van de marshmallows. Dit doen de kids gemakkelijk zelf met de decoratiestiften. Deze snacks zijn éxtra lekker in combinatie met warme chocolade melk.

Naar het recept
Cover voor

Zuurstokkoekjes

Door de voedingskleurstoffen krijgt het deeg prachtige intense kleuren. Handjes in het deeg en kneden maar. Daarna komt het leukste: het twisten van de zuurstokkoekjes. Na het afbakken hang je ze zo in de boom. Ook leuk als cadeautje voor opa & oma!

Naar het recept

Het beste bakrecept voor kinderen

Kun je niet kiezen tussen al die leuke bakrecepten om deze kerst te maken met je kinderen? Ga dan voor onze grote favoriet:

Uitgelicht recept
Kerstboom brood

Bladerdeeg kerstboom met kaas en pesto

Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van buiten en een felgroene binnenkant met pesto. Een feestelijk hapje voor jong en oud!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 rollen koelvers bladerdeeg
6 el pesto
100 g geraspte kaas (bijv. cheddar/parmezaan/gruyère)
1 ei (geklutst)
bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C).  Rol de twee rollen bladerdeeg uit. Verdeel de pesto over één van de rollen bladerdeeg en strooi hier vervolgens de helft van de geraspte kaas overheen. Leg er vervolgens de tweede rol bladerdeeg op en druk de twee rollen bladerdeeg samen. 

  2. Snijd het deeg zo dat je een kerstboomvorm overhoudt. Snijd uit de resten van het deeg een ster.

  3. Leg het kerstboomvormige deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de ster op de bovenkant van het deeg. Bestrijk het deeg met het ei. Strooi de overgebleven geraspte kaas over het kerstboombrood. Druk de kaas zachtjes aan zodat het aan het deeg vastplakt.

  4. Snijd de zijkanten van de boom verticaal in, ongeveer 1 cm uit elkaar. Laat ongeveer 2 cm aan het uiteinde van het deeg een stuk over als ‘stam’ van de kerstboom. Draai vervolgens reepjes van de zijkanten van het deeg. Doe dit met alle ‘takken’.

  5. Bak het brood 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin van kleur is.

© Recepten: Cassie Best | Foto’s: Will Heap | Shoot director: Cloe-Rose Mann | Food stylist: Kate Marshall | Stylist: Max Robinson

De leukste recepten voor de feestdagen in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!