Een écht mooie tulband is makkelijker gezegd dan gemaakt. Met die chique tulbandvorm ben je er nog niet. Wil jij deze kerst zo’n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is, dan doe je er goed aan om deze 4 tips in het achterhoofd te houden!

Tip 1: Storten

Een mooie tulbandvorm gescoord? Dan wil je natuurlijk dat de tulband er in één geheel uitkomt. Vet de vorm daarom royaal in met boter – liever teveel dan te weinig – en bestrooi hem met paneermeel in plaats van met bloem. Laat de tulband kort afkoelen voor je hem stort.

Tip 2: Kloppen

Het geheim van een luchtige tulband zit hem in het kloppen van het beslag. Roer als laatste de bloem door het beslag en klop zeer kort door tot het beslag net egaal is. Zo activeer je de gluten in de bloem minimaal waardoor de tulband niet te taai wordt. Dat bedoelden ze dus met ‘mals gebak’..

Tip 3: Bakken

Het beste bak je een tulband in een elektrische oven. Heb je een heteluchtoven? Zet dan een ovenvast schaaltje met water onderin de oven om te voorkomen dat de cake uitdroogt.

Tip 4: Afdekken

Dreigt je tulband tijdens het bakken te bruin te worden? Houd aluminiumfolie bij de hand om hem indien nodig af te dekken.
Nog niet zo’n mooie vorm in huis? Dit vinden wij toch wel de aller allermooiste in zijn soort:
Fonq, €51,95.

Meer ideeën en recepten voor die echte kersttulband vind je in ons dubbeldikke kerstnummer!