Tip 1: Storten

Een mooie tulbandvorm gescoord? Dan wil je natuurlijk dat de tulband er in één geheel uitkomt. Vet de vorm daarom royaal in met boter – liever teveel dan te weinig – en bestrooi hem met paneermeel in plaats van met bloem. Laat de tulband ook even kort afkoelen voordat je hem stort.

Tip 2: Kloppen

Het geheim van een luchtige tulband zit hem in het kloppen van het beslag. Roer als laatste de bloem door het beslag en klop zeer kort door tot het beslag net egaal is. Zo activeer je de gluten in de bloem minimaal waardoor de tulband niet te taai wordt. Dat bedoelden ze dus met ‘mals gebak’..

Tip 3: Bakken

Het beste bak je een tulband in een elektrische oven. Heb je een heteluchtoven? Zet dan een ovenvast schaaltje met water onderin de oven om te voorkomen dat de cake uitdroogt.

Tip 4: Afdekken

Dreigt je tulband tijdens het bakken te bruin te worden? Houd aluminiumfolie bij de hand om hem indien nodig af te dekken.

En heb je nog niet zo’n mooie vorm in huis? Dit vinden wij toch wel de aller allermooiste in zijn soort. Hij komt van Fonq, €51,95.

Meer ideeën en recepten voor die echte kersttulband vind je in ons dubbeldikke kerstnummer!