Steak sandwich maken

Wil je zelf steak sandwich maken? Lekker! Eigenlijk is het niets meer dan een knapperig broodje met goed bereide steak, die je grilt op de barbecue, de gril of bakt in de pan. Heerlijk als lunch op de vrijdagmiddag of als makkelijk diner op een mooie zomeravond. Wil je ook weten hoe je zo’n sandwich zelf maakt? Lees dan snel verder!

Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slager Gertjan Kiers

Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn boek Van kop tot staart: Varkenlaat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt. Voor steak sandwich maken geeft hij de volgende tips:

Gertjan Kiers

Drie tips van de slager voor steak sandwich

  1. Het zuurdesembrood wordt nog lekkerder als je de plakken aan beide kanten met wat gesmolten, gezeefd vet dat na het bakken van de
    kaantjes overblijft bestrijkt. Gril of bak het brood aan beide kanten goudbruin voordat je het belegt.
  2. Bij het grillen van een steak is het belangrijk om het vlees eerst op temperatuur te laten komen. Als de steak te koud is kan het
    temperatuurverschil er anders voor zorgen dat de steak wat stugger wordt.
  3. Door de mayonaise op basis van eiwit in plaats van eidooier te maken wordt de mayonaise magerder, luchtiger en milder.

Steak sandwich recept

En dan nu: tijd om zelf aan de slag te gaan het het recept van Gertjan. Steek de barbecue maar vast aan!

> naar het recept: steak sandwich

Steak sandwich

Lees ook: