
Steak sandwich maken
Lees verder na de advertentie
Wil je zelf steak sandwich maken? Lekker! Eigenlijk is het niets meer dan een knapperig broodje met goed bereide steak, die je grilt op de barbecue, de gril of bakt in de pan. Heerlijk als lunch op de vrijdagmiddag of als makkelijk diner op een mooie zomeravond. Wil je ook weten hoe je zo’n sandwich zelf maakt? Lees dan snel verder!
Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Slager Gertjan Kiers
Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn boek Van kop tot staart: Varkenlaat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt. Voor steak sandwich maken geeft hij de volgende tips:
Drie tips van de slager voor steak sandwich
- Het zuurdesembrood wordt nog lekkerder als je de plakken aan beide kanten met wat gesmolten, gezeefd vet dat na het bakken van de
kaantjes overblijft bestrijkt. Gril of bak het brood aan beide kanten goudbruin voordat je het belegt.
- Bij het grillen van een steak is het belangrijk om het vlees eerst op temperatuur te laten komen. Als de steak te koud is kan het
temperatuurverschil er anders voor zorgen dat de steak wat stugger wordt.
- Door de mayonaise op basis van eiwit in plaats van eidooier te maken wordt de mayonaise magerder, luchtiger en milder.
Steak sandwich recept
En dan nu: tijd om zelf aan de slag te gaan het het recept van Gertjan. Steek de barbecue maar vast aan!
> naar het recept: steak sandwich
Lees ook:
Zo kun je zelf borrel-buikspek maken met tips van de slager
Mals stoofvlees maken: met deze tips kan je stoof niet mislukken
Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager
Onze tips

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.