Advertentie
Steak sandwich maken
Wil je zelf steak sandwich maken? Lekker! Eigenlijk is het niets meer dan een knapperig broodje met goed bereide steak, die je grilt op de barbecue, de gril of bakt in de pan. Heerlijk als lunch op de vrijdagmiddag of als makkelijk diner op een mooie zomeravond. Wil je ook weten hoe je zo’n sandwich zelf maakt? Lees dan snel verder!
Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Slager Gertjan Kiers
Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn boek Van kop tot staart: Varkenlaat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt. Voor steak sandwich maken geeft hij de volgende tips:
Drie tips van de slager voor steak sandwich
- Het zuurdesembrood wordt nog lekkerder als je de plakken aan beide kanten met wat gesmolten, gezeefd vet dat na het bakken van de
kaantjes overblijft bestrijkt. Gril of bak het brood aan beide kanten goudbruin voordat je het belegt. - Bij het grillen van een steak is het belangrijk om het vlees eerst op temperatuur te laten komen. Als de steak te koud is kan het
temperatuurverschil er anders voor zorgen dat de steak wat stugger wordt. - Door de mayonaise op basis van eiwit in plaats van eidooier te maken wordt de mayonaise magerder, luchtiger en milder.
Steak sandwich recept
En dan nu: tijd om zelf aan de slag te gaan het het recept van Gertjan. Steek de barbecue maar vast aan!
> naar het recept: steak sandwich
Lees ook:
Zo kun je zelf borrel-buikspek maken met tips van de slager
Mals stoofvlees maken: met deze tips kan je stoof niet mislukken
Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.