Dat macarons de magie van Parijs zijn dat weten we maar al te goed. De felgekleurde patisserie springt in het oog en voor menig thuiskok lijkt het een ver van mijn bed show om de Parisienne ooit te kunnen evenaren. Foodieskok Willem deelt zijn allerbeste tips en zo ben jij in een mum van tijd meester patissier. 
macarons

Dikte

Let op de dikte. De dikte van het beslag is namelijk het belangrijkst: het moet net vloeibaar genoeg zijn zodat de bovenkant mooi vlak uitvloeit.

Meel

Gebruik zeer fijn amandelmeel of maal het zelf. Hoe fijner het meel, hoe gladder je macarons worden. Dit kun je gemakkelijk doen in je eigen keukenmachine.

Geen stappen overslaan

Sla het drogen tussen het opspuiten en het bakken niet over! Hierdoor krijgen je macarons de mooie gladde bovenkant en het kenmerkende ‘voetje’.

Cooling down

Laat de macarons helemaal afkoelen op de plaat, anders gaan ze zeker kapot aan de onderkant.

De vulling

Botercrèmes en ganache liggen het meest voor de hand voor de vulling. Roomvullingen en jamvullingen spuit je zo laat mogelijk op de macarons, omdat de koekjes hiervan te snel zacht worden.

In één keer opeten

Of je bewaart ze in een afgesloten doos ca. 2 tot maximaal 3 dagen in de koelkast. En dan nu het recept uitproberen!
macarons
Het recept voor macarons maken vind je hier uit foodies pastelkleurige paasnummer!