
Nu de zomer op zijn einde loopt, kunnen we wel wat troost gebruiken. En wat is er nou beter dan troostende gerechten die je kunt eten in de laatste zonnestraaltjes van het jaar? Daarom vind je hier drie heerlijke recepten voor de nazomer.
Lees verder na de advertentie
Nazomer recepten
Nu de zomer langzaam op zijn einde loopt, is het tijd voor de lekkerste recepten voor de nazomer. Neem deze bruschetta’s, met – het liefst- vers geoogste superrijpe tomaten uit je eigen tuin, of de pasta met vers gedopte tuinbonen uit het seizoen. En sluit af met een heerlijk romige cheesecake, met kruisbessen die je misschien wel zelf hebt geplukt. Zo wordt het einde van de zomer toch gewoon een feestje.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Nazomer recepten

Bruschetta met tomaat en ‘nduja
Deze knapperige bruschetta’s zijn heerlijk als borrelhap, of serveer ze als voorafje. Neem verschillende kleuren tomaten, dat ziet er zo gezellig uit. En de ‘nduja geeft deze broodjes extra veel smaak.

Pasta met tuinbonen
Deze pasta wordt lekker romig door de ricotta en parmezaan. En met wat citroenrasp en de munt geef je er ook een fris tintje aan.

Kruisbessencheesecake
Nog zo’n nazomerfavoriet: kruisbessen! Het zure van deze bessen combineert goed met het romige van de cheesecake.
Onze tips

Met deze verkoelende drankjes kom je de hete dagen moeiteloos door

100 jaar caesarsalade: de lekkerste recepten

11 zomerse salades die zó lekker zijn dat je ze blijft maken

3x hapjes voor een zomerse VrijMiBo

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



