Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zomerse vrijmibo

3x hapjes voor een zomerse VrijMiBo

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Zet de drankjes maar vast koud, zet je zonnebril vast op: het is bijna tijd voor een zomerse vrijmibo! Met deze borrelhappen gemaakt van verse zomeroogst, vier je op en top dat het vrijdagmiddag is. Yes, laat het weekend maar beginnen!

Zomerse VrijMiBo

Ook op je borrelplank is het verse oogst wat de klok slaat. Van sappige tomaten tot superrijpe perziken, met deze zonnige hapjes maak je er een heerlijke zomerse vrijmibo van! Serveer met wat knapperig brood en ook ijskoude drankjes. Zo ben je helemaal klaar voor weekend!

Wil je ook elke week handige kooktips en leuke recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor een zomerse VrijMiBo

Met deze recepten zorg je voor een heerlijke namiddag in de zon. Ga voor superrijpe perziken, knalrode tomaatjes en frisse doperwten, vergeet natuurlijk ook niet iets lekkers om te drinken koud te leggen…

Perziken met parmaham en pecorino

Het zoete van de perzik combineert geweldig met zoute parmaham en pecorino. En het goede nieuws is: deze borrelhap heb je zo gemaakt.

> naar het recept: perziken met parmaham en pecorino

Perziken met parmaham en pecorino voor een zomerse vrijmibo

Gemarineerde tomaatjes met dragon en knapperige sesam

Rijpe kerstomaten zijn al lekker van zichzelf, maar je maakt ze nóg lekkerder door ze te marineren en te serveren met een knapperige dip. Probeer zelf maar!

> naar het recept: gemarineerde tomaatjes met dragon en knapperige sesam

Gemarineerde tomaatjes met dragon en knapperige sesam voor een zomerse vrijmibo

Doperwtentapenade met feta, knoflook en munt

De doperwtjes in deze dip zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zorgen ook voor een knalkleur op je borrelplank. Lekker op geroosterd brood of een toastje, dit is dan ook één van onze favoriete recepten voor bij de borrel.

> naar het recept: doperwtentapenade met feta, knoflook en munt

Doperwtentapenade met feta, knoflook en munt voor een zomerse vrijmibo

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!