Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bite-size sandwiches

De beste recepten voor borrelbrood

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Borrelen doen we allemaal graag. Drankje in de ene hand, hapje in de andere. Wat ons betreft kan een broodje bij de borrel niet ontbreken. Lees dus gauw verder voor de lekkerste recepten voor borrelbrood.

Borrelbrood recepten

We borrelen wat af in Nederland. En of je nu houdt van borrelen met bitterballen, fan bent van Italiaans borrelen of het liefst Thaise borrelhapjes maakt: een broodje past er altijd bij. Daarom vind je hier 9 recepten voor borrelbrood bij elkaar. Welke ga jij maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bite-size sandwiches

Een borrelplank is niet compleet zonder een goed borrelbrood. Dit zelfgebakken brood beleg je met frisse toppings, ideaal voor een zonnige namiddag.

> naar het recept: bite-size sandwiches

Bite-size sandwiches

Pesto-olijvenbrood

Dit Italiaanse borrelbrood past goed bij een Italiaanse avond. Of elke andere gelegenheid eigenlijk, zo lekker is ‘ie!

> naar het recept: pesto-olijvenbrood

pesto-olijvenbrood

Maisbroodjes met oregano

Bestrijk deze prachtige broodjes na het bakken met een laagje olie voor een mooie glans.

> naar het recept: maisbroodjes met oregano

Maïsbroodjes met oregano

Hollands kaasbrood

Jane: “Dit is het meest favoriete brood ever van onze bakklanten. Als dit brood op het menu staat, zien we ineens weer mensen die we een tijdje niet gezien hebben. Tegenwoordig moeten we een kaaswiel van 11 kilo kopen, zodat iedereen aan zijn kaastrekken kan komen. Het is een echt ambachtelijk brood, waarin je de blokjes kaas nog kunt zien wanneer je een plak afsnijdt. Gebruik dus absoluut geen zakjes geraspte kaas!”

> naar het recept: Hollands kaasbrood

Kaasbrood

Cheddarbrood met lente-uiboter

Zelfgemaakt brood dat binnen een klein uurtje op tafel staat! Je kneedt het deeg maar kort en schuift het zo de oven in, zonder het eerst te laten rijzen. Heb je nog wat over? Snijd het brood in sneetjes en bewaar luchtdicht verpakt tot vier weken in de vriezer.

> naar het recept: cheddarbrood met lente-uiboter

Cheddarbrood met lente-uiboter

Kaas-knoflookbrood met sriracha

Blaas je borrelbrood nieuw leven in met de Thaise chilisaus sriracha. Begin eens met dit kaas-knoflookbrood.

> naar het recept: kaas-knoflookbrood met sriracha

kaas-knoflookbrood

Stokbrood

Borrelen op z’n Frans? Dan mag een baguette natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept tover je kraakvers stokbrood met onweerstaanbaar knapperige korst uit je eigen oven!

> naar het recept: stokbrood

Stokbrood

Knapperig platbrood met verse tomatensalsa

We blijven nog even in het buitenland, want naast een Franse borrel houden we ook van borrelen met een mediterraans tintje. En daarbij mag platbrood natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept maak je het eenvoudig zelf.

> naar het recept: knapperig platbrood met verse tomatensalsa

Knapperig platbrood met verse tomatensalsa

Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Breekbrood staat niet alleen gezellig, het is ook nog eens hartstikke handig. Zo kan iedere gast makkelijk een eigen stukje afbreken.

> naar het recept: breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!