Borrelbrood recepten
We borrelen wat af in Nederland. En of je nu houdt van borrelen met bitterballen, fan bent van Italiaans borrelen of het liefst Thaise borrelhapjes maakt: een broodje past er altijd bij. Daarom vind je hier 9 recepten voor borrelbrood bij elkaar. Welke ga jij maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Bite-size sandwiches
Een borrelplank is niet compleet zonder een goed borrelbrood. Dit zelfgebakken brood beleg je met frisse toppings, ideaal voor een zonnige namiddag.
> naar het recept: bite-size sandwiches
Pesto-olijvenbrood
Dit Italiaanse borrelbrood past goed bij een Italiaanse avond. Of elke andere gelegenheid eigenlijk, zo lekker is ‘ie!
> naar het recept: pesto-olijvenbrood
Maisbroodjes met oregano
Bestrijk deze prachtige broodjes na het bakken met een laagje olie voor een mooie glans.
> naar het recept: maisbroodjes met oregano
Hollands kaasbrood
Jane: “Dit is het meest favoriete brood ever van onze bakklanten. Als dit brood op het menu staat, zien we ineens weer mensen die we een tijdje niet gezien hebben. Tegenwoordig moeten we een kaaswiel van 11 kilo kopen, zodat iedereen aan zijn kaastrekken kan komen. Het is een echt ambachtelijk brood, waarin je de blokjes kaas nog kunt zien wanneer je een plak afsnijdt. Gebruik dus absoluut geen zakjes geraspte kaas!”
> naar het recept: Hollands kaasbrood
Cheddarbrood met lente-uiboter
Zelfgemaakt brood dat binnen een klein uurtje op tafel staat! Je kneedt het deeg maar kort en schuift het zo de oven in, zonder het eerst te laten rijzen. Heb je nog wat over? Snijd het brood in sneetjes en bewaar luchtdicht verpakt tot vier weken in de vriezer.
> naar het recept: cheddarbrood met lente-uiboter
Kaas-knoflookbrood met sriracha
Blaas je borrelbrood nieuw leven in met de Thaise chilisaus sriracha. Begin eens met dit kaas-knoflookbrood.
> naar het recept: kaas-knoflookbrood met sriracha
Stokbrood
Borrelen op z’n Frans? Dan mag een baguette natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept tover je kraakvers stokbrood met onweerstaanbaar knapperige korst uit je eigen oven!
> naar het recept: stokbrood
Knapperig platbrood met verse tomatensalsa
We blijven nog even in het buitenland, want naast een Franse borrel houden we ook van borrelen met een mediterraans tintje. En daarbij mag platbrood natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept maak je het eenvoudig zelf.
> naar het recept: knapperig platbrood met verse tomatensalsa
Breekbrood met knoflook en zwarte olijven
Breekbrood staat niet alleen gezellig, het is ook nog eens hartstikke handig. Zo kan iedere gast makkelijk een eigen stukje afbreken.
> naar het recept: breekbrood met knoflook en zwarte olijven