Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Italiaans borrelen

Italiaans borrelen: 3x recepten voor borrelhapjes

In samenwerking met Bowls and Dishes
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Het is vast geen verrassing, bij Foodies houden we ontzettend van borrelen. De vrijmibo, zaterdagavond met vrienden of gewoon omdat het kan; we vinden altijd wel een moment om te proosten met elkaar. Zeker met deze drie recepten voor Italiaanse borrelhapjes kan de volgende borrel niet meer stuk!

Italiaans borrelen

Trek de prosecco maar vast open en nodig je vrienden uit: het is de hoogste tijd voor een goede borrel. Wij gaan voor het Italiaans borrelen, zeker met deze drie recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte focaccia of spiesjes met courgette en mozzarella?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Focaccia met tomaatjes en olijven

Focaccia met tomaatjes en olijven

Oké, je hebt een beetje geduld nodig voor dit recept, maar gelukkig is het een makkelijk recept. Het geduld heb je nodig omdat de focaccia drie keer moet rijzen. En daar gaat dus wat tijd in zitten. Dit recept is dan ook ideaal voor een heerlijk weekendproject wat ons betreft.

Naar het recept
Italiaans borrelen: crostini met bonencrème, tuinbonen en krokante salie

Crostini met bonencrème, tuinbonen en krokante salie

Deze crostini maak je gemakkelijk door een ciabatta in stukjes te snijden. Terwijl je het brood krokant bakt in de oven maak je ook nog eens snel en gemakkelijk de smaakvolle bonencrème. Met dit recept kun je heerlijk Italiaans borrelen!

Naar het recept

Nog meer Italiaans borrelen:

Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Wil je optimaal resultaat, maar minimale inspanning? Dan is dit recept iets voor jou. Laat de courgette minimaal een nacht marineren om ook nog eens het beste resultaat te serveren. Heb je wat minder geduld? Je kunt de spiesjes ook al maken na een uur marineren, maar voor extra veel smaak kun je beter wat tijd uittrekken.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!