Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
weekmenu Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Dit zijn de beste recepten met burrata

Advertentie

De romige kaas burrata maakt de laatste jaren zijn opmars en is op menig menukaart niet meer weg te denken. Wij snappen goed waarom; wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan.

Recepten met burrata

Voor wie burrata nog wel eens met mozzarella verwart; geen zorgen, je bent zeker niet de enige. De twee worden vaak in één adem genoemd, maar zijn niet hetzelfde. Burrata is een verse, Italiaanse kaas die – jawel – deels bestaat uit mozzarella. Echter wordt er aan burrata ook nog room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas) toegevoegd. Om het te maken, wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt. Het een echte Italiaanse delicatesse en wij snappen goed waarom. We kunnen geen genoeg van de romige smaak krijgen. Ter inspiratie hebben wij voor jou de beste recepten met burrata verzameld. De smaak te pakken gekregen? Op onze Pinterest-pagina vind je nog meer lekkere Italiaanse recepten. Buen appetito!

Wil je ook iedere week Italiaanse recepten in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

Pasta is altijd een goed idee. Maak je favoriete maaltje eens extra speciaal door er burrata aan toe te voegen, zo wordt ‘ie lekker romig! Al zijn de gehaktballetjes de ster in dit gerecht.

Naar het recept
Bruschetta met worst en burrata

Bruschetta met worst en burrata

De romige smaak van burrata gaat perfect samen met een pittig worstje. In het recept worden Chistorra-worstjes gebruikt maar Catalaanse worstjes kan natuurlijk ook.

Naar het recept
Parelgerstrisotto met tomaat en burrata

Parelgerstrisotto met tomaat en burrata

Geef je risotto eens een gezonde twist door ‘m te maken met parelgerst. In combinatie met pesto, tomaat en de romige kaas is dit een gerecht dat je niet vaak genoeg op tafel kunt zetten.

Naar het recept
Cover voor

Gebakken burrata met caponata

Gefrituurde, smaakvolle gerechten passen goed bij bieren met veel smaak. Combineer de gebakken kaas dus gerust met een groot glas pils. Een betere borrelhap krijg je niet snel!

Naar het recept
caprese salade

Salade caprese met gegrilde nectarine en burrata van Foxilicious

Een salade caprese saai? Nee, natuurlijk niet. Geef dit klassieke gerecht eens een twist en maak ‘m met gegrilde nectarine en verse burrata. Dat wordt genieten!

Naar het recept
groene gazpacho

Groene gazpacho met burrata en prosciutto

Wie zegt dat gezond niet lekker kan zijn? Met deze gazpacho bomvol groene groenten vliegen de vitamines je om de oren. Kun je geen groene tomaten vinden? Geen probleem. Je kunt ook rode tomaten gebruiken, maar dan krijg je niet zo’n prachtige heldergroene kleur.

Naar het recept
weekmenu Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Steek die barbecue maar aan want deze salade met gegrilde perzik en burrata is fantastisch. De perzik krijgt zijn mooie grillstreepje van de barbecue. Toch liever de keuken in? Je grilt net zo makkelijk in een grillpan of koekenpan.

Naar het recept
Tartaar van geroosterde biet

Tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata

De aardse smaken van de bietjes gaan perfect samen met de romige burrata. Deze aardse smaak komt nóg beter tot hun recht door de bietjes te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.

Naar het recept

Lees meer over burrata:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!