Recepten met burrata
Voor wie burrata nog wel eens met mozzarella verwart; geen zorgen, je bent zeker niet de enige. De twee worden vaak in één adem genoemd, maar zijn niet hetzelfde. Burrata is een verse, Italiaanse kaas die – jawel – deels bestaat uit mozzarella. Echter wordt er aan burrata ook nog room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas) toegevoegd. Om het te maken, wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt. Het een echte Italiaanse delicatesse en wij snappen goed waarom. We kunnen geen genoeg van de romige smaak krijgen. Ter inspiratie hebben wij voor jou de beste recepten met burrata verzameld. De smaak te pakken gekregen? Op onze Pinterest-pagina vind je nog meer lekkere Italiaanse recepten. Buen appetito!
Wil je ook iedere week Italiaanse recepten in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto
Pasta is altijd een goed idee. Maak je favoriete maaltje eens extra speciaal door er burrata aan toe te voegen, zo wordt ‘ie lekker romig! Al zijn de gehaktballetjes de ster in dit gerecht.
> naar het recept: pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto
Bruschetta met worst en burrata
De romige smaak van burrata gaat perfect samen met een pittig worstje. In het recept worden Chistorra-worstjes gebruikt maar Catalaanse worstjes kan natuurlijk ook.
> naar het recept: bruschetta met worst en burrata
Risotto met tomaat en burrata
Geef je risotto eens een gezonde twist door ‘m te maken met parelgerst. In combinatie met pesto, tomaat en de romige kaas is dit een gerecht dat je niet vaak genoeg op tafel kunt zetten.
> naar het recept: parelgerstrisotto met tomaat en burrata
Gebakken burrata met caponata
Gefrituurde, smaakvolle gerechten passen goed bij bieren met veel smaak. Combineer de gebakken kaas dus gerust met een groot glas pils. Een betere borrelhap krijg je niet snel!
> naar het recept: gebakken burrata met caponata
Salade caprese met gegrilde nectarine en burrata
Een salade caprese saai? Nee, natuurlijk niet. Geef dit klassieke gerecht eens een twist en maak ‘m met gegrilde nectarine en verse burrata. Dat wordt genieten!
> naar het recept: salade caprese met gegrilde nectarine en burrata
Groene gazpacho met burrata en prosciutto
Wie zegt dat gezond niet lekker kan zijn? Met deze gazpacho bomvol groene groenten vliegen de vitamines je om de oren. Kun je geen groene tomaten vinden? Geen probleem. Je kunt ook rode tomaten gebruiken, maar dan krijg je niet zo’n prachtige heldergroene kleur.
> naar het recept: groene gazpacho met burrata en prosciutto
Gegrilde perzik met burrata en serranoham
Steek die barbecue maar aan want deze salade met gegrilde perzik en burrata is fantastisch. De perzik krijgt zijn mooie grillstreepje van de barbecue. Toch liever de keuken in? Je grilt net zo makkelijk in een grillpan of koekenpan.
> naar het recept: gegrilde perzik met burrata en serranoham
Tartaar van geroosterde biet met burrata
De aardse smaken van de bietjes gaan perfect samen met de romige burrata. Deze aardse smaak komt nóg beter tot hun recht door de bietjes te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.
> naar het recept: tartaar van geroosterde biet met burrata