Advertentie
Recepten met burrata
Voor wie burrata nog wel eens met mozzarella verwart; geen zorgen, je bent zeker niet de enige. De twee worden vaak in één adem genoemd, maar zijn niet hetzelfde. Burrata is een verse, Italiaanse kaas die – jawel – deels bestaat uit mozzarella. Echter wordt er aan burrata ook nog room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas) toegevoegd. Om het te maken, wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt. Het een echte Italiaanse delicatesse en wij snappen goed waarom. We kunnen geen genoeg van de romige smaak krijgen. Ter inspiratie hebben wij voor jou de beste recepten met burrata verzameld. De smaak te pakken gekregen? Op onze Pinterest-pagina vind je nog meer lekkere Italiaanse recepten. Buen appetito!
Wil je ook iedere week Italiaanse recepten in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto
Pasta is altijd een goed idee. Maak je favoriete maaltje eens extra speciaal door er burrata aan toe te voegen, zo wordt ‘ie lekker romig! Al zijn de gehaktballetjes de ster in dit gerecht.
Naar het receptBruschetta met worst en burrata
De romige smaak van burrata gaat perfect samen met een pittig worstje. In het recept worden Chistorra-worstjes gebruikt maar Catalaanse worstjes kan natuurlijk ook.
Naar het receptParelgerstrisotto met tomaat en burrata
Geef je risotto eens een gezonde twist door ‘m te maken met parelgerst. In combinatie met pesto, tomaat en de romige kaas is dit een gerecht dat je niet vaak genoeg op tafel kunt zetten.
Naar het receptGebakken burrata met caponata
Gefrituurde, smaakvolle gerechten passen goed bij bieren met veel smaak. Combineer de gebakken kaas dus gerust met een groot glas pils. Een betere borrelhap krijg je niet snel!
Naar het receptSalade caprese met gegrilde nectarine en burrata van Foxilicious
Een salade caprese saai? Nee, natuurlijk niet. Geef dit klassieke gerecht eens een twist en maak ‘m met gegrilde nectarine en verse burrata. Dat wordt genieten!
Naar het receptGroene gazpacho met burrata en prosciutto
Wie zegt dat gezond niet lekker kan zijn? Met deze gazpacho bomvol groene groenten vliegen de vitamines je om de oren. Kun je geen groene tomaten vinden? Geen probleem. Je kunt ook rode tomaten gebruiken, maar dan krijg je niet zo’n prachtige heldergroene kleur.
Naar het receptGegrilde perzik met burrata en serranoham
Steek die barbecue maar aan want deze salade met gegrilde perzik en burrata is fantastisch. De perzik krijgt zijn mooie grillstreepje van de barbecue. Toch liever de keuken in? Je grilt net zo makkelijk in een grillpan of koekenpan.
Naar het receptTartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata
De aardse smaken van de bietjes gaan perfect samen met de romige burrata. Deze aardse smaak komt nóg beter tot hun recht door de bietjes te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.
Naar het receptLees meer over burrata:
Onze tips
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.